MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 29. 04. 2022.

Panel-rasprava o ostvarivanju ravnopravnosti spolova

Ispred 'Oaze' sudjelovale su Dragana i VesnaIspred 'Oaze' sudjelovale su Dragana i VesnaŽenska udruga "IZVOR" i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije organizirali su panel-raspravu "Ostvarivanje ravnopravnosti spolova – usklađivanje privatnog i poslovnog života" povodom regionalne kampanje #JutrosSamStala. Rasprava se održala u prostorijama Edukativnog i informativnog turističkog centra mladih (Stara pekara) u Osijeku, u petak, 29.4.2022. godine, od 11 do 13 sati.

Tema je, kao što sam naslov govori, bila usmjerena na otvaranje dijaloga i realiziranje mjera kada je u pitanju usklađivanje privatnog i poslovnog života žena, muškaraca i mladih na području naše županije. Pozdravnu riječ je uputila Mirjana Herceg, koordinatorica Ženske udruge ''IZVOR'' i predsjednice povjerenstava Mira Leko Ćurčić i Marela Đurić, nakon kojih je voditeljica projekta Ana Šimunić iz udruge B.a.B.e. iz Zagreba predstavila nacionalnu kampanju #JutrosSamStala.

Zanimljivu prezentaciju su imale i predstavnice Odjela za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zadru prof. dr. sc. Valerija Barada i Jasna Račić, mag. soc., gdje su prezentirale preliminarne rezultate istraživanja (3.600 ispitanika) provedenog na temu "Kućanski poslovi, briga o djeci i rad u Hrvatskoj".

U panel-raspravi su također sudjelovali zamjenik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Kristijan Kevešević i stručna suradnica Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Tatjana Kukec. U prostoru Stare pekare bila je postavljena i tematska izložba plakata regionalne kampanje #JutrosSamStala koju su sudionici imali priliku pogledati.

Navedeni događaj provodio se u okviru projekta "Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života te na demografsku sliku Hrvatske – prostori promjene" sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Ispred "Oaze" na panel-raspravi sudjelovale su Vesna Nedić i Dragana Brnjevarac.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok