MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 09. 04. 2022.

Koncert folklornih društava u Belom Manastiru

SKUD "Jovan Lazić" iz Belog ManastiraSKUD "Jovan Lazić" iz Belog Manastira(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 9.4.2022. godine, s početkom u 19 sati, održan je Koncert folklornih društava u kinodvorani u Belom Manastiru. Koncert je održan povodom obilježavanja 25 godina postojanja i rada belomanastirskog Pododbora Srpskog kulturnog društva (SKD) ''Prosvjeta''. Taj svečani događaj proslavljen je plesom i pjesmom.

Prije početka programa publici se obratio predsjednik Pododbor Dejan Jeličić, podsjetivši na same početke rada Pododbora. Potom se prisutnima u ime Glavnog odbora SKD-a obratila potpredsjednica Radmila Latas te čestitala na 25 godina uspješnog rada i zaželjela uspješnu i plodonosnu budućnost.

Program je započeo "Srpskim igrama iz Baranje", koje su izveli članovi belomanastirskog Folklornog ansambla ''Čuvari tradicije baranjskih Srba''. Nešto kasnije predstavili su se i "Igrama iz okolice Leskovca". Svoj rad su započeli krajem 2019. godine pod vodstvom Svetlane Žarković.

Drugi po redu, igrači Ansambla narodnih igara (ANI) iz Vukovara, izveli su "Igre iz okolice Užica". Ansambl je osnovan 2001. godine i učesnik je Europskih smotri srpskog folklora te je nosilac brojnih plaketa. U drugom bloku predstavili su koreografiju "Vlaške igre".

Nakon što je pjevačka grupa SKUD-a ''Jovan Lazić'' otpjevala dvije pjesme, publika je imala priliku poslušati muzički blok orkestra ANI-ja. Belomanastirski SKUD ''Jovan Lazić'', koji ove godine slavi 75 godina postojanja, predstavio se koreografijom Bojane Dobrilović "Igre iz Crnorečja". Društvo je dobitnik Povelje Grada Belog Manastira 2017. godine za doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta.

Na kraju programa podijeljene su zahvalnice, a potom je u Srpskom kulturnom centru organizirana zakuska za učesnike i uzvanike. Kako je "Oazina" zaposlenica Dragana Brnjevarac članica folklornog ansambla SKUD-a ''Jovan Lazić'', podržali smo je dolaskom na koncert i velikim pljeskom.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok