MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 19. 11. 2021.

Dječje poruke građanima Belog Manastira

O ekologiji se uči na zabavan načinO ekologiji se uči na zabavan način(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 19. XI. 2021. godine, u prostorijama "Oaze", održana je dječja radionica pisanja poruka građanima, ali i posjetiteljima, Belog Manastira. Poruke su ispisivane na drvenim daskama.

Sve je počelo prikupljanjem fotografija koje su dobri i loši primjeri odlaganja otpada, o čemu smo pisali ovdje. Na ovoj radionici djeca su prvo pregledala sve prikupljene fotografije i zatim su dobili zadatak da osmisle poruke koje će ispisivati na drvenim daskama.

Poruke su prvo ispisane olovkom, a zatim su vrijedne dječje ruke bojama dovršile posao. Nije to bilo lako. Poruke moraju biti vidljive i jasne. Nakon ispisivanja, slijedi još dovršavanje ploča koje će obaviti "Oazini" volonteri jer to nije posao za djecu. Treba ih postaviti na stupčiće i zatim će se te poruke postaviti na dozvoljena mjesta po Belom Manastiru, koji pored postojanja odlagališta, ima podosta nedozvoljenih deponija smeća, čak i u centru grada.

Ova radionica održana je u sklopu projekta "Ekopatrola", koji financira Grad Beli Manastir.

"Ekopatrola" osmišljena je kao poticaj djeci da se bave ekologijom i da shvate da je i njihovo mišljenje važno. Na radionici su djeci podijeljene i majice s natpisom "Ekopatrola", kao i blokovi i kemijske olovke. Slijedi još aktivnosti u sklopu ovog projektu, o čemu ćemo već pisati.

Kako su djeca odradila važan i velik posao, počašćena su pizzom i sokom, a kako je do kraja radionice ostalo još malo vremena, zaigrale su se društvene igre. Omiljena igra je "Popišanko" u kojoj imamo nepobjedivog Vanju, a Matko i Ognjen odigrali su partiju šaha. Na radionici je sudjelovalo sedmero djece, a osim već spomenutih, tu su bili i Dario, Dorotea, Franka i Relja.

Radionicu su vodile "Oazine" zaposlenice Ana i Sandra.

Dječje radionice nastavljaju se održavati svakog petka od 17 do 19 sati te se pozivaju sva zainteresirana djeca da se priključe.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok