MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 10. 07. 2021.

Folklorni koncert "U kolu sa prijateljima"

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-početak, ovdje-Česka obec, ovdje-MKD Osijek, ovdje-RRC Darda, ovdje-Csárdás, ovdje-SKUD, ovdje-kraj)

U subotu, 10. VII. 2021. godine, s početkom u 19 sati, u amfiteatru belomanastirskog Etnološkog centra baranjske baštine, koji funkcionira kao svojevrsna ljetna pozornica, održan je šesti po redu folklorni koncert pod naslovom "U kolu sa prijateljima" u organizaciji belomanastirskog SKUD-a "Jovan Lazić" i uz tehničku pomoć Centra za kulturu Grada Belog Manastira.

Na koncertu su, uz domaći SKUD "Jovan Lazić", nastupila još četiri KUD-a nacionalnih manjina iz Hrvatske:

U sat i pol programa KUD-ovi su u osam koreografija prikazali veliko šarenilo i bogatstvo svojih nacionalnih nošnji, boja, plesnih koraka, ritmova, melosa i pjesme, kakvo se može vidjeti samo kad na jednom mjestu, u prijateljskoj atmosferi, nastupa pet tako različitih nacionalnih manjina.

Koncert je završen uručivanjem zahvalnica učesnicima i zajedničkim slikanjem na pozornici, a potom su se svi folkloraši spontano uhvatili u kolo uz zvuke popularne "Šote".

(Opširnije: ovdje; Fotoalbum BaranjaMedije: ovdje)

Pročitano 143 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok