MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 02. 07. 2021.

"Škola za lokalni održivi razvoj 2021." (III. blok)

Edukacija se ovaj put održala u DubrovnikuEdukacija se ovaj put održala u Dubrovniku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje-odraz.hr)

"Oazina" zaposlenica Katarina Gaćina sudjelovala je na trećem bloku edukacije "Škola za lokalni održivi razvoj 2021." koji se održao u četvrtak, 1. VII., i petak, 2. VII. 2021. godine, u prostoru udruge Deša u Dubrovniku.

Edukacija se provela u sklopu projekta "SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost" čiji je voditelj organizacija civilnog društva "ODRAZ – Održivi razvoj zajednice". O prvom bloku edukacije pisali smo ovdje, a o drugom ovdje.

Prvoga dana trećeg bloka sudionici edukacije poslušali su sljedeće izlagače:

  • Lidija Pavić-Rogošić (ODRAZ) prezentirala je participativno planiranje lokalnog razvoja nakon čega je slijedio grupni rad i rasprava.
  • O sistemskom razmišljanju i modeliranju kompleksnog svijeta govorila je Branka Tokić (ODRAZ).
  • O osnovama i važnosti design-thinkinga govorila je Slađana Novota (Udruga za razvoj civilnog društva SMART).

Nakon izlaganja skupina je krenula u obilazak gradskih zidina upoznajući se s održivim planiranjem kulturnih dobara Dubrovnika.

Drugoga dana trećeg bloka Mario Munta s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu održao je prezentaciju o analizi društvenog utjecaja nakon koje je uslijedio grupni rad.

Lidija Pavić-Rogošić predstavila je Cilj 11. "Održivi gradovi i zajednice" kao uvod u prezentaciju o programu "Urbact" koju je održao Mario Žuliček iz Udruge gradova u Republici Hrvatskoj.

Ana Cvjetković (Deša) predstavila je 30 godina djelovanja te udruge u lokalnoj zajednici.

Na kraju su sudionici imali priliku posjetiti izložbu “COVID-19 i kuga: sadašnjost u prošlosti".

Pročitano 141 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok