MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 13. 02. 2021.

13. veljače – Svjetski dan radija

Svjetski dan radijaSvjetski dan radijaNa inicijativu Španjolske radijske akademije, UNESCO je 13. veljače proglasio Svjetskim danom radija (World Radio Day). Datum je odabran prema danu kad je 1946. godine osnovan Radio Ujedinjenih naroda, koji je u eter krenuo porukom: "Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta!"

Iako je prva svjetska radiostanica KDKA u Pittsburghu započela redovito emitirati još daleke 1920., a Radio Zagreb već 1926. godine, Svjetski dan radija obilježava se tek od 2012. godine.

Cilj Svjetskog dana radija je podizanje svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednosti radija, poboljšanje međunarodne suradnje te osiguranje pristupa informacijama putem radija. Inicijativa se temelji na popularnosti i uspjehu radija, koji i danas, kad je proslavio i svoj stoti rođendan, ima nezamjenjivo mjesto u ljudskoj svakodnevici.

(Izvor: skole.hr; ilustracija: cosmopolitalians.eu)

Pročitano 187 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok