MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 12. 01. 2021.

LAG Baranja objavio studiju "Utjecaj Europskog zelenog plana na ruralni prostor Hrvatske"

LAG Baranja je tijekom mjeseca studenog i prosinca 2020. godine proveo projekt za izradu studije "Utjecaj Europskog zelenog plana na ruralni prostor Hrvatske" i izradu brošure "Europski zeleni plan i ruralna Hrvatska", koje su izradili dr. sc. Dražen Šimleša iz zagrebačkog Instituta Ivo Pilar i Sonja Vuković iz osječke Udruge za kreativni razvoj Slap.

Projekt je financiran sredstvima Nacionalne ruralne mreže iz Mjere 20 "Tehnička pomoć".

Europski zeleni plan jedna je od ključnih tema sljedećeg VFO-a (Višegodišnjeg financijskog okvira – proračuna EU za razdoblje od 2021. do 2027. godine), koja će imati značajan odraz na sve strateške i provedbene dokumente u novom programskom razdoblju, pa i na Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a Baranja.

Tom studijom LAG Baranja je među prvima u RH i među LAG-ovima pokrenuo tu značajnu temu upoznavanja javnosti o utjecaju Europskog zelenog plana na ruralni prostor, što je prepoznala i nacionalna ruralna mreža.

 

*   *   *

Studija i brošura objavljene su na web-stranici LAG-a Baranja i mogu se preuzeti na sljedećim poveznicama:

Pročitano 102 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok