MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 08. 10. 2020.

Izrada "burića" za olovke u "Oazi"

Kreativnost za pohvaluKreativnost za pohvalu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 8. X. 2020. godine, u prostorijama Mirovne grupe Oaza u belomanastirskom Društvenom centru, održana je zabavna radionica za djecu. Kako je već postalo prohladno, ovaj put radionica je održana u zatvorenom prostoru, uz poštivanja što više preporučenih epidemioloških mjera.

Djeca su imala zadatak izraditi "burence" za olovke. Osnovni materijal bile su konzerve od kukuruza ili graha te drvene štipaljke. Prvo je trebalo rastaviti štipaljke. Zatim su vrućim ljepilom pričvršćivane na konzerve. Iako je takvo ljepilo dosta opasno jer opekotine nisu ugodne, djeca su pokazala da su pravi majstori. Naravno, voditeljica je htjela pomoći, ali kako su oni samostalni i znaju što rade, uspjeli su to sami odraditi. Jedini problem bio je kako ugurati zadnju štipaljku ako – nije sve ispalo baš po mjeri.

Nakon lijepljenja, uslijedilo je bojanje i ukrašavanje. Boja je bilo svakakvih: bijele, žute, smeđe. Svatko je imao svoju viziju kako to treba izgledati. Nakon bojanja vrijedne ruke kreativnih mališana prekrasno su ukrasile buriće. Korištene su razne vrpce, cvjetići, bubamare, a uživanje je bilo beskonačno kada su na stol dospjele i obožavane šljokice u raznim bojama, kojih je nakon radionice bilo svuda, a i svi su otišli kućama sjajeći se od takvih šljokica. Naravno, svatko je ponio i svoj rad.

Na radionici je bilo petero djece: Antonio, Dorotea, Franka, Lora i Ognjen. Svi su uspjeli završiti svoje radove i bili su izuzetno vrijedni i kreativni.

Radionica je održana u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Grada Belog Manastira. Radionicu je vodila Sandra Kušenić.

Pročitano 242 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok