MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 27. 01. 2020.

Rezultati LAG-ovog natječaja za Mjeru 3.1.1.

Park u centru BolmanaPark u centru BolmanaDana 30. XII. 2019. godine Glavni odbor Lokalne akcijske grupe Baranja iz Belog Manastira donio je odluku o konačnoj rang-listi natječaja za provedbu Mjere 3.1.1. "Potpora za ulaganja u društvenu infrastrukturu i proširenje lokalnih temeljnih usluga". Rang-lista je službeno objavljena 27. I. 2020. godine na LAG-ovoj web-stranici (OVDJE), a natječaj je bio raspisan 23. VIII. 2019. godine i odnosio se na ulaganja na LAG-području koje čine osam baranjskih općina (Bilje, Čeminac, Darda, Draž, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Popovac), Grad Beli Manastir i dio Grada Osijeka koji se nalazi u Baranji, odnosno naselja Tvrđavica i Podravlje.

Na LAG-natječaj prijavila su se četiri (4) prijavitelja, za koje je izdana Odluka o odabiru projekata. Potpora po pojedinom prijavitelju iznosi 15.000,00 eura, odnosno 111.187,50 kuna, što znači da će u sklopu šestog natječaja na LAG-razini biti dodijeljeno ukupno 444.750,00 kuna.

Potpore su dobili Općina Bilje (za rasvjetu Malonogometnog igrališta HNK-a "Bilje"), Grad Osijek (za rekonstrukciju i obnovu zgrade Mjesnog odbora "Osijek Lijeva obala"), Općina Popovac (za opremanje Društvenog doma u Popovcu) i Općina Jagodnjak (za interaktivni infokiosk i pametnu klupu u Bolmanu).

* * *

Projektom Općine Jagodnjak planira se postavljanje interaktivnog infokioska i pametne klupe u rekreacijskoj zoni u centru Bolmanu. Realizacijom tog projekta doprinijet će se tehnološkom i društvenom napretku naselja Bolman te Općine Jagodnjak u cjelini. Na interaktivnom infokiosku pružat će se sve važne informacije iz Općine i iz ostatka Baranje. Korisnici navedene infrastrukture imat će pristup besplatnoj wi-fi-mreži te će se na taj način pružiti dodatni društveni sadržaj osobama koje nemaju internet u kući.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok