MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 14. 11. 2019.

75. godišnjica oslobođenja Baranje

Ruski ambasador Anvar Azimov polaže vijenac u Belom ManastiruRuski ambasador Anvar Azimov polaže vijenac u Belom Manastiru(Fotoalbumi se mogu vidje ovdje-Batina, ovdje-Partizansko groblje, ovdje-Beli Manastir, ovdje-Akademija i ovdje-BaranjaMedija)

U četvrtak, 14. XI. 2019. godine, u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista (UABA) Beli Manastir i pod vodstvom predsjednika te udruge Nikole Opačića, svečano je obilježena 75. godišnjica Batinske bitke i oslobođenja Baranje. Tim su povodom prvo u devet sati položeni vijenci na partizanske spomenike u Šećerani i Branjinom Vrhu,  potom u 10 sati na Spomenik Crvenoj armiji "Pobjeda" na brdu iznad Batine i Dunava, pa onda u 12 sati na spomenik i biste baranjskih revolucionara na Partizanskom groblju u Belom Manastiru te u 12:30 na Spomenik palim borcima Crvene armije na belomanastirskom Trgu slobode.

Nakon polaganja vijenaca upriličena je u belomanastirskoj kinodvorani svečana akademija s kulturno-umjetničkim programom. Tom su prilikom govorili Nikola Opačić, belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob, ambasador Ruske Federacije Anvar Azimov te Franjo Habulin, predsjednika SABA RH, i Svetomir Atanacković, predsjednik Pokrajinskog odbora SUBNOR-a AP Vojvodine.

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

U kulturno-umjetničkom programu učestvovali su učenici i bivši učenici Umjetničke škole Beli Manastir: Lana Dominić, Matea Petric, Marija Magdalena Domazet i Nebojša Ilijev, izvođenjem kompozicija na različitim instrumentima, te recitatorice Tanja Topalov i Klea Posavac, a duo Hranislava Mesarić (vokal) & Milan Kliba (gitara) izveo je kompoziciju ''Ako znaš bilo što'' na hrvatskom jeziku i kompoziciju ''Konj'' (Конь) na ruskom.

Nakon akademije za brojne goste priređeno je druženje i ručak u Hotelu Patria.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok