MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 14. 11. 2019.

U Zagrebu otvoren 42. Interliber

Knjige na Zagrebačkom velesajmuKnjige na Zagrebačkom velesajmu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Činjenica je da nam, već neko vrijeme, raznorazni moderni gadgeti kontroliraju život. Sve više stvari nam je dostupno online, na ekranu i na dodir. Međutim, pitanje je da li nam stvarno tradicionalni mediji izumiru i preuzimaju ih oni novi.

Gužve i ima i nema, a ulaz - besplatanGužve i ima i nema, a ulaz - besplatanSudeći po posjećenosti sajmova knjiga u regiji, knjige nam se još drže na životu. Bez obzira na postojanje raznih elektronskih čitača – ipak je knjiga knjiga. Od utorka 12. studenoga 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održava se 42. međunarodni sajam knjiga Interliber. Radnim danima sajam je otvoren od 8 do 20 sati, a vikendom do 21. Sudjeluje više od 350 izlagača iz zemlje i svijeta, raspoređenih u tri paviljona: 5, 6 i 7a. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba te je ulaz besplatan.

Novost ove godine na Interliberu su sajmovi obrazovanja za sve generacije: Sajam svjetskog obrazovanja i Znanje i učenje, gdje će se za vikend 15-16. XI. predstaviti hrvatske i svjetske srednje škole, fakulteti, jezični tečajevi, programi za obrazovanje odraslih te dodatne stručne i poslovne edukacije.

Ukoliko na sajam ulazite s istoka, prvo ćete doći do paviljona 6 i neće vam biti jasno o kakvoj gužvi svi to pričaju. U paviljonu 7a situacija je malo gužvastija, dok se prava gužva nalazi u paviljonu 5. Da li je to zato što su u paviljonu 5 bolji izlagači, bolja rasprodaja ili jednostavno zato što je najbliži glavom ulazu na Velesajam, ne znamo.

Na sajmu ima za svakog ponešto i za sve generacije. Cijene variraju. Pronaći ćete knjige na totalnoj rasprodaji i po cijeni od pet, deset ili dvadeset kuna, a pronaći ćete knjige i po punim cijenama po kojima ih možete kupiti i u knjižarama. Sve zavisi što vas zanima. Vrijedi otići i obići. Minimalno jedno zanimljivo štivo sigurno ćete pronaći.

(Napisala i snimila: Sonja Nedić)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok