MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 10. 09. 2019.

Belomanastirski boćari obilježili HOD

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

U utorak, 10. IX. 2019. godine, članovi Boćarskog kluba "Vid" iz Belog Manastira obilježili su na Boćalištu "Langova bara" u belomanastirskoj Betonskoj ulici Hrvatski olimpijski dan.

Poznat pod skraćenim nazivom HOD, Hrvatski olimpijski dan posvećen je datumu 10. rujna (10. IX.) kad je utemeljen Hrvatski olimpijski odbor (HOO). Danas je to općeprihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica te tradicionalne proslave olimpizma bijela je majica "zastava prijateljstva". Naime, bijela podloga olimpijske zastave, na kojoj je ucrtano pet krugova, danas je općeprihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fer-pleja, prijateljstva i mira.

(Izvor: hoo.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok