MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 16. 08. 2019.

Đakovačka kulinijada

Đakovo - grad kulinaĐakovo - grad kulina

Kao što Baranja ima "selo kulina" – Jagodnjak, tako Slavonija ima "grad kulina" – Đakovo. Majicu sa slike snimismo 11. VII. 2019. godine oko 17 sati na ulazu u Bilje iz smjera Osijeka, gdje je vlasnik te majice kupovao baranjsku lubenicu.

Inače, u Đakovu se kvaliteta slavonskog kulina ocjenjuje više od trideset godina. Prvi pisani trag o održavanju kulinijade u Đakovu datira još iz 1988. godine. Kulinijada je tada održana u sklopu manifestacije "Dani vina i kulina", a pod pokroviteljstvom "Večernjeg lista". Od 1990. godine pa do danas kulinijada se održava u sklopu "Đakovačkih vezova". Ove godine kulinijada je održana 32. put  i to 4. VII. 2019. s početkom u 19 sati u tzv. Vezovskom šatoru.

O đakovačkim kulinijadama brine se Udruga kulinara "Đakovački kulin". Slično kao i s jagodnjačkom Kulinijadom, novinari i nadobudni lektori kulinijadama mijenjaju naziv u pravilniju riječ "kulenijada". Ali ako je ta delicija tradicionalna na određenom području, ako na tom području ima tradicionalno ime (kulin), onda bi i ime manifestacije moralo imati tradicijski štih.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok