MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 14. 02. 2013.

"Milijarda ustaje" i u Hrvatskoj

Globalna kampanja 'Milijarda ustaje'Globalna kampanja 'Milijarda ustaje'Na Valentinovo, 14. veljače, Hrvatska i Grad Zagreb pridružit će se globalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama pod nazivom "Milijarda ustaje", nazvanoj po broju zlostavljanih žena u svijetu. Kampanja će se istodobno održavati u 198 zemalja, u organizaciji 15 tisuća udruga i pojedinaca, među kojima su i članovi vlada i parlamenata.

Kampanji "Zagreb ustaje protiv nasilja nad ženama" priključit će se brojne osobe iz javnog života: U pola devet kod Sabe, Nina Romić, Zdenka Kovačiček, LeZbor, Vatra, Boa, Plechinger i Kovačići, Ante Perković, Goran Bogdan, Vili Matula, Jewsers, Milan Majerović Stilinović, Jonny and his Rockin' Tunes, Damir Hoyka, Vesna Mimica i VEM, Zagrebački plesni studio, 5 Plesova, Centar salsa i drugi.

 Prigodni program održavat će se na Zrinjevcu od 14 do 18 sati, a riječima podrške pridružit će se i predsjednik Ivo Josipović, jedan od članova Mreže utjecajnih muškaraca posvećene borbi protiv nasilja nad ženama, koju je osnovao glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Prema statistici Ujedinjenih naroda (UN), milijarda žena u svijetu svakodnevno proživljava nasilje, a mnoge ga neće preživjeti. Cilj kampanje "Milijarda ustaje" stoga je pokazati predanost i solidarnost u borbi protiv nasilja te upozoriti na njegove pogubne posljedice.

"Milijarda ustaje" je poziv milijunima zlostavljanih žena, ženama koje su bile pretučene, silovane, ekonomski obezvrijeđene i prodane, kao i muškarcima koji ih vole i poštuju, da izađu na ulice i trgove, pozovu svoje prijatelje, protestiraju i plešu.

U Hrvatskoj će se plesom protestirati u Čakovcu, Karlovcu, Koprivnici, Krapini, Križevcima, Kutini, Puli, Sisku, Slatini, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Virovitici, Zadru i Zagrebu, a u susjednim zemljama u Banjaluci, Beogradu, Kruševcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Podgorici, Prištini, Sarajevu i Skoplju.

(Posuđeno s web-stranice Hrvatske televizije)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok