MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 11. 11. 2012.

Javna priznanja Grada Belog Manastira za 2012. godinu

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Vesna Nedić prima povelju dodijeljenu 'Oazi'Vesna Nedić prima povelju dodijeljenu 'Oazi'Povodom Dana Grada, koji se obilježava na blagdan svetog Martina (11. XI.), Grad Beli Manastir dodjeljuje svoja javna priznanja zaslužnim pojedincima i pravnim osobama. Od 2000. godine dodjeljuje se Povelja Grada Belog Manastira, od 2003. godine Zlatna plaketa Grada Belog Manastira "Sveti Martin", a 2004. godine proglašena su i dva počasna građanina (Jadranka Kosor i Vladimir Šeks).

József Szekó
Ove, 2012. godine, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Belog Manastira, održanoj u nedjelju, 11. studenog, Zlatna plaketa dodijeljena je J
ózsefu Szekóu, od 1998. godine gradonačelniku Mohača, prekograničnog mađarskog grada s kojim je Beli Manastir potpisao povelju o bratimljenju još prije 40 godina.

U obrazloženju se kaže da je József Szekó "kemičar po struci, političar po opredjeljenju, a nadasve humanista, koji je svu svoju veličinu iskazao upravo u najtežim trenucima za … prognane Baranjce", a "od preuzimanja gradonačelničke dužnosti ustrajno radi na izgradnji i jačanju novih oblika suradnje među … zbratimljenim gradovima, a posebnu pažnju poklanja zaštiti i promoviranju manjinskih prava".

 Povelje Grada Belog Manastira dodijeljene su fotografu Ivanu Feheru, učitelju belomanastirske osnovne škole Franji Balogu te dvjema udrugama: Streljačkoj udruzi "Mars" i Mirovnoj grupi Oaza.

Ivan Feher
Osim svog četrdesetogodišnjeg profesionalnog rada kao visokokvalificiranog fotografa, Ivan Feher (rođen 1938), stalni je učesnik gotovo svih društvenih zbivanja unutar mađarske zajednice u Belom Manastiru, a najpoznatije su njegove izložbe "Beli Manastir – nekada i sada" te "Ruke" i "Križevi u Baranji". U njegovoj osobi, kaže se u obrazloženju, Belomanastirci vide "simbol dobrog duha nekadašnjeg Belog Manastira".

Franjo Balog
Franjo Balog (rođen 1948) u Baranju je došao 1971. kao mladi učitelj i punih je 40 godina radio na odgoju mladih Baranjaca. Generacije učenika pamte ga po ljubavi prema prirodi, koju cijeli radni vijek prenosi na djecu. Naročito se istakao u organizaciji izviđača. Jedan je od najzaslužnijih što belomanastirska osnovna škola ima status ekoškole.

Streljačka udruga "Mars"
Belomanastirska Streljačka udruga "Mars" već deset godina okuplja djecu i mlade u olimpijskom sportu streljaštvu, a posljednjih godina ostvaruje vrijedne rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima. Udruga je 2011. godine proglašena za najbolji sportski kolektiv u Baranji, a postala je poznata i po međunarodnom "Turniru Svetog Martina".

Ivan Feher, supruga Józsefa Szekóa, Davor Krušelj, Vesna Nedić, Franjo Balog, Ivan DobošIvan Feher, supruga Józsefa Szekóa, Davor Krušelj, Vesna Nedić, Franjo Balog, Ivan Doboš

Mirovna gruzpa "Oaza"
Mirovna grupa Oaza osnovana je 1997. godine i otada radi na poboljšanju kvaliteta života Baranjaca kroz edukativne, socijalne i ekološke programe te kroz razvoj neprofitnog poduzetništva i volonterstva. Preko 10.000 Baranjaca su bili ili jesu korisnici "Oazinih" aktivnosti kroz 99 projekata koji su dosada provedeni i kroz koje je u Baranju stiglo preko pet i po miliona kuna.

Mohački gradonačelnik József Szekó trenutno je na liječenju pa je Zlatnu plaketu belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš uručio njegovoj supruzi. U ime Streljačke udruge "Mars" povelju je primio predsjednik Davor Krušelj, a u ime Mirovne grupe Oaza predsjednica Vesna Nedić. U ime svih dobitnika na dodijeljenim priznanjima zahvalio se učitelj Franjo Balog.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok