Ispred OVC sudjelovala je Ana JeličićIspred OVC sudjelovala je Ana JeličićU utorak, 31.1.2023. godine, u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, u vremenu od 10 do 11:30 sati, održan je online, putem platforme Zoom, sastanak lokalnih volonterskih centara.

Sastanak, kojemu su prisustvovala 24 predstavnika, među kojima i Ana Jeličić, voditeljica "Oazinog" volonterskog centra, otvorila je i vodila Jelena Kamenko Mayer.

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krviDruga ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krviGradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir obavještava kako će se još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi održati u četvrtak, 2.2.2023. godine.

Akcija će se održati od 11 do 16 sati, u prostorijama Crvenog križa Beli Manastir, na adresi Vladimira Nazora 28a.

Prikupljanje anketnih upitnika u Drugoj srednjoj školi Beli ManastirPrikupljanje anketnih upitnika u Drugoj srednjoj školi Beli ManastirS utorkom, 17.1.2023. godine, i posjetom Prvoj srednjoj školi Beli Manastir, prikupljeni su svi popunjeni anketni upitnici na temu volontiranja. Učenici sve tri belomanastirske srednje škole, uz Prvu srednju školu to su još Gimnazija Beli Manastir i Druga srednja škola Beli Manastir, popunili su anonimne anketne upitnike u kojima ih se pitalo koliko su upoznati s volontiranjem i svime onime vezanim uz njega.

Traže se volonteriTraže se volonteriMuzej likovnih umjetnosti iz Osijeka podijelio je na svojoj Facebook-stranici objavu DKolektiva – organizacije za društveni razvoj iz koje je vidljivo kako su im potrebni volonteri za predstojeću Noć muzeja koja će se održati u petak, 27.1.2023. godine.

 Aktivistička grupa Zelene akcije predstavila je svoju "Aktivističku kuharicu – priručnik za klimatski aktivizam". Ovaj priručnih obuhvaća 30-godišnje iskustvo Zelene akcije u planiranju i izvedbi aktivističkih praksi, kao i osnivanju i vođenju lokalnih aktivističkih grupa.

Svim pravoslavim vjernicima želimo sretan BožićSvim pravoslavim vjernicima želimo sretan Božić

Poziv je otvoren do 24.1.2023. godinePoziv je otvoren do 24.1.2023. godineMinistarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je Poziv za prijavu dvogodišnjih programa volonterskih centara za dodjelu financijskih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u Republici Hrvatskoj za 2023. i 2024. godinu.

Trening će se održati na engleskom jezikuTrening će se održati na engleskom jezikuDKolektiv – organizacija za društveni razvoj iz Osijek, u sklopu projekta EU3Digital, organizira dvodnevni trening, namijenjen predstavnicima organizacija civilnog društva, o razvoju digitalnih kompetencija pod nazivom "Organisational Digital Transformation".

Na trening će se dobiti odgovori na sljedeća pitanja:

  • Zašto bavljenje digitalnim može biti dobra ideja i što znači biti digitalno kompetentan?
  • Kako nam digitalno može pomoći u dokumentiranju i dijeljenju informacija?
  • Kako procijeniti potrebe, potaknuti inovacije i odrediti odgovornosti i vodstvo ka razvoju digitalnih kompetencija?

Prvo ovogodišnje dobrovoljno darivanje krviPrvo ovogodišnje dobrovoljno darivanje krviKako donosi Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u 2023. godini održat će se u četvrtak, 5.1.2023. godine.

Akcija će se održati u popodnevnim satima, od 17 do 19 sati, u prostorijama Crvenog križa Beli Manastir, na adresi Vladimira Nazora 28a.

Nabavka namirnica redovan je dio inkluzivnog volontiranjaNabavka namirnica redovan je dio inkluzivnog volontiranjaU posljednjem mjesecu ove godine – prosincu, "Oazine" aktivnosti inkluzivnog volontiranja, po programu "Volontiraj i ti", financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, nastavljene su svojim uobičajenim ritmom.

Volonteri: Ana, Jovan, Ljubomir, Margita, Klara, Mara, Vida, Savica i Nikola i proteklog mjeseca su, s 13,5 volonterskih sati, pokazali empatiju te pomogli svojim starijim potrebitim sugrađanima.

Naše starije potrebite sugrađena osim poklonom...Naše starije potrebite sugrađena osim poklonom...Više fotografija podjele paketića možete pogledati na Facebook-stranici OAZA Beli Manastir.

Blagdanske paketiće, koje su, u četvrtak, 22.12.2022. godine, zajedničkim snagama spakirale "Oazine" volonterke i voditeljica "Oazinog" volonterskog centra Ana, trebalo je i podijeliti.

Podjela se odvila u srijedu, 28.12.2022. godine, a djeliteljice su bile "Oazine" zaposlenice Ana i Sandra. Nije to bila samo puka podjela, već i kratka posjeta i kratko druženje s našim starijim potrebitim sugrađanima, bivšim korisnicima "Oazinih" besplatnih toplih obroka.