'Zelena čistka' 2021.'Zelena čistka' 2021.Pozivamo sve zainteresirane volontere da nam se, u sklopu ovogodišnje nacionalne kampanje za zaštitu okoliša "Zelena čistka", priključe u petak, 17.9.2021. godine, u 10 sati na Šećeranskom jezeru.

Zajedničkim snagama očistit ćemo okoliš oko Šećeranskog jezera i učiniti ga čišćim i ljepšim mjestom.

Ova kampanja odvija se na inicijativu Grada Belog Manastira, a u partnerstvu s Baranjskom čistoćom, Projektom građanske demokratske inicijative i Mirovnom grupom Oaza.

Ana Jeličić, voditeljica OVCAna Jeličić, voditeljica OVCKao što smo i najavili, u četvrtak, 9. IX. 2021. godine, u organizaciji Volonterskog centra Zagreb (VCZ) i Hrvatskog centra za razvoj volonterstva (HCRV), održana je, putem platforme Zoom, 4. Nacionalna konferencija o volontiranju zaposlenika.

Generalni partner konferencije bio je Hrvatski Telekom, sponzor Coca-Cola HBC Hrvatska, a prijatelj konferencije INA.

Manifestacija se održava po prvi putManifestacija se održava po prvi putU petak i subotu, 17. i 18.9.2021. godine, u Zmajevcu se održava prvi Vinatlon, manifestacija koja spaja vino, gastronomiju i umjetnost. Više o samoj manifestaciji i njenom programu možete pogledati ovdje.

Udruga vinogradara Baranje Zmajevac, koja organizira Vinatlon, poziva sve zainteresirane za volontiranje na ovoj manifestaciji da se prijave.

'Dobro je što ste tu. Hvala što ste tu.''Dobro je što ste tu. Hvala što ste tu.'Hrvatski centar za razvoj volonterstva, zajedno s volonterskim centrima u Hrvatskoj, organizira jedanaestu kampanju "Hrvatska volontira". Cilj kampanje je istaknuli potencijal za društveni razvoj, koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.

Ovom manifestacijom nastoji se potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno-korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja.

Bitan dio inkluzivnog volontiranja je i "samo" pričaBitan dio inkluzivnog volontiranja je i "samo" pričaU mjesecu kolovozu 2021. godine, program "Volontiraj i ti", financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, nastavljen je kroz svoje aktivnosti među kojima je i inkluzivno volontiranje u sklopu koga je bilo 14 aktivnosti s devet volontera.

Volonteri Adriana, Ana, Jovan, Ljubo, Marko, Nikola, Saša, Stevan i Vida kroz razne vidove pomoći dali su svoj doprinos i tako uljepšali i olakšali život svojim starijim i nemoćnim sugrađanima.

Konferencija će se održati 9.9.2021. godineKonferencija će se održati 9.9.2021. godineVolonterski centar Zagreb poziva na 4. Nacionalnu konferenciju o volontiranju zaposlenika koja će se održati u četvrtak, 9.9.2021. godine, od 14 do 17 sati.

Konferencija će se održati putem online-platforme Zoom, a prenosit će se iz Business Showrooma Hrvatskog Telekoma. Prijenos konferencije moći će se pratiti i putem Facebook-stranice Volonterskog centra Zagreb.

Štićenici Doma za stare i nemoćne Beli ManastirŠtićenici Doma za stare i nemoćne Beli Manastir

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 31.8.2021. godine, "Oazin" volonterski centar organizirao je druženje sa štićenicima Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, kroz program "Volontiraj i ti", financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Četiri volontera, Adriana, Jovan, Marko i Saša, zajedno s "Oazinim" zaposlenicama Anom i Katarinom svojim su posjetom, razgovorom i pričom uljepšali dan nekolicini štićenika, koji su bili spremni za druženje i s nestrpljenjem dočekali goste jer ih u ovo vrijeme epidemije koronavirusa, kako i sami kažu, rijetko tko posjećuje.

Ana, Vida i VeronikaAna, Vida i VeronikaU ponedjeljak, 30.8.2021. godine, u popodnevnim satima, održano je još jedno "Oazino" druženje "Stariji za starije" po programu "Volontiraj i ti", financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Tog popodneva su volonterka Vida i zaposlenica Ana obišle i iznenadile nekadašnju korisnicu "Oazinih" besplatnih toplih obroka Veroniku Glavinu.

Osposobljavanje je održano u Hotelu PatriaOsposobljavanje je održano u Hotelu Patria(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 28. VIII. 2021. godine, u sklopu "Oazinog" programa "Volontiraj i ti", financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, održano je osposobljavanje za popunjavanje potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje.

Osposobljavanju, koje je vodila voditeljica programa Vesna Nedić, uz asistenticu Anu Jeličić, prisustvovalo je sedam volontera: Adriana Bogdan, Nenad Blagojević, Marko Findžanović, Saša Jeličić, Ozren Malinić, Filip Molnar i Mateo Vinojčić.

Tanja, Sandra, Katarina, Ana, Vesna, Sofija i Jadranka u Hotelu PatriaTanja, Sandra, Katarina, Ana, Vesna, Sofija i Jadranka u Hotelu PatriaU petak, 27. VIII. 2021. godine, s početkom u 12 sati, održan je sastanak programskog tima programa "Volontiraj i ti".

Sastanku su prisustvovale sve članice programskog tima: Ana, Katarina, Sandra i Vesna. Pored njih, ovaj put, sastanku su prisustvovale i tri članice Upravnog odbora "Oaze": Jadranka, Tanja i Sofija, buduću da je ovaj sastanak održan nakon sjednice Upravnog odbora.

Vesna i AnaVesna i AnaU utorak, 23. VIII. 2021. godine, s početkom u 9 sati, održan je neformalni sastanak u vezi programa "Volontiraj i ti", financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sastanku su ovaj put prisustvovale samo Ana Jeličić (voditeljica "Oazinog" volonterskog centra) i Vesna Nedić (voditeljica programa "Volontiraj i ti"), koje su glavni izvoditelji ovog programa.