Ispred OVC sudjelovala je Ana JeličićIspred OVC sudjelovala je Ana JeličićU ponedjeljak, 20.11.2023. godine, u Hotelu Osijek, u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva održan je sastanak pod nazivom "Regionalne konzultacije za izradu Nacionalnog programa za razvoj volonterstva".

Zanimljivom sastanku, pod vodstvom Jelene Kamenko Mayer, prisustvovalo je preko 20 predstavnika lokalnih volonterskih centara i drugih udruga, među kojima je bila i predstavnica "Oazinog" volonterskog centra Ana Jeličić.

Natječaj je otvoren do 30.11.Natječaj je otvoren do 30.11.(Obrazac za nominaciju)

Povodom Međunarodnog dana volontera (5.12.), "Oazin" volonterski centar raspisuje natječaj za dodjelu "Nagrade volonter / volonterka godine" za 2023. godinu i dva "Priznanja za volonterski angažman" u 2022. godini na području Baranje. Natječaj traje do 30.11. 2023. godine. Prijave se mogu slati poštom (Mirovna grupa Oaza, J. Anatala 3, 31000 Beli Manastir) ili e-mailom (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Udruge, ustanove i institucije mogu nominirati pojedince i pojedinke za osobit doprinos u razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života na području Baranje.

Udruga Lassie je iz BelišćaUdruga Lassie je iz BelišćaUdruga Lassie iz Belišća traži volontere.

Volonteri se traže za sljedeće pozicije:

  • voditelj/ica društvenih mreža Instagram i TikTok
  • voditelj/ica kreativnih radionica za djecu i mlade
  • voditelj/ica radionica 60+

Kao i za sljedeće poslove:

  • slanje poruka, telefoniranje i ostala komunikacija
  • vožnja

Svi zainteresirani mogu im se javiti putem njihove Facebook-stranice

(Izvor: Udruga Lassie)

Tanja, Vesna, Ana, Dragana i SandraTanja, Vesna, Ana, Dragana i SandraU petak, 10.11.2023. godine, u 15 sati, u "Oazinim" prostorijama održan je sastanak projektnog tima.

Sastanku su prisustvovale: Sandra Kušenić, Ana Jeličić, Vesna Nedić, Dragana Brnjevarac i Tanja Novak.

Najviše se pričalo o projektu koji uskoro završava "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje", financiranog od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj, i o programu za koji se trenutno priprema polugodišnji izvještaj "VolontirAti?", financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ispred "Oaze" sudjelovala je Sandra KušenićIspred "Oaze" sudjelovala je Sandra KušenićU četvrtak, 9.11.2023., u Hotelu Academia u Zagrebu, s početkom u 11sati, održana je konferencija pod nazivom "Vrline povezanosti: Programi u zajednici za mentalno zdravlje" u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.

Program konferencije:

  • otvaranje konferencije i pozdravni govori
  • panel rasprava "Programi u zajednici za mentalno zdravlje: iskustva i perspektive iz Europe"
  • predstavljanje rezultata projekta "Stop Lonliness, Start Volunteering"
  • programi u zajednici za mentalno zdravlje: potencijali za razvoj u Hrvatskoj? (uvodna prezentacija i world cafe metoda)

Odlazak u trgovinu redovan je dio inkluzivnog volontiranjaOdlazak u trgovinu redovan je dio inkluzivnog volontiranjaU sklopu "Oazinog" programa "VolontirAti? ", financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, provode se razne aktivnosti među kojima je i inkluzivno volontiranje kao inovativni oblik volontiranja pod nazivom "Stariji za starije".

U ovu aktivnost je, u proteklih šest mjeseci provođenja programa, od 1.5. do 31.10.2023. godine, bilo uključeno četvoro volontera, jedna žena i tri muškarca koji su svojim starijim i potrebitim sugrađanima pomagali i izašli u susret.

Dva sata instrukcija održao je i "Oazin" volonter Ozren MalinićDva sata instrukcija održao je i "Oazin" volonter Ozren MalinićKako smo već pisali u "Oazi" se ponovo provode instrukcije, odnosno pomoć u učenju za djecu iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji.

U toku devetog i desetog mjeseca instrukcije su održane 11 puta, odnosno održano je ukupno 12 sati.

Za sada je pomoć pružena dvojici učenika i to jednom iz osnovne i jednom iz srednje škole. Za osnovnu školu je rađena matematika i fizika, a za srednju fizika. Uglavnom je instrukcije držala "Oazina" aktivistica Sandra Kušenić, a dva sata fizike za srednju školu odradio je i "Oazin" volonter Ozren Malinić.

Prvo malo edukacije...Prvo malo edukacije...(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 27.10.2023. godine, "Oaza" je, po programu "VolontirAti", financiranom sredstvima Ministarstva rada mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, održala edukaciju "Biti volonter" članicama Udruge žena Fijolice Petlovac koja je, uz Udrugu žena "Izvor" iz Kneževih Vinograda partner na spomenutom programu.

Edukaciji, koju je održala Ana Jeličić uz direktoricu "Oaze" i voditeljicu programa SandruKušenić te "Oazinu" članicu Mirjanu, u lijepo uređenom i ugodnom prostoru, prisustvovale su članice Udruge žena Fijolice: Ana-Marija, Katica, Ljubica, Silvana, Zlatka, Ana, Višnja, Ruža, Dubravka, Lidija, Stevanka, Milena, Zvezdana, Gordana, Svjetlana, Kata.

Konferenciju je ispred OVC pratila Ana JeličićKonferenciju je ispred OVC pratila Ana JeličićU četvrtak, 19.10.2023. godine, u organizaciji Volonterskog centra Zagreb, održana je 6. Nacionalna konferencija o volontiranju zaposlenika.

Uvodni dio konferencije, čiji je naglasak bio na razvoju i preprekama u volontiranju zaposlenika u tvrtkama, dale su Dunja Hafner, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb i Lejla Šehić Relić, predsjednica Europskog volonterskog centra i predsjednica izvršnog odbora Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.

Izašao je novi volonterski vjesnikIzašao je novi volonterski vjesnikHrvatski centar za razvoj volonterstva, u četvrtak, 12.10.2023. godine, na svojoj web-stranici objavio je još jedan Volonterski vjesnik.

Fokus ovog trećeg Vjesnika ove godine aktivnosti su i akcije lokalnih i regionalnih volonterskih centara u trećem kvartalu. Što se događalo u "Oazinom" volonterskom centru u periodu od srpnja do rujna 2023. godine možete pročitati ovdje.

Volonterski program Gimnazije Beli ManastirVolonterski program Gimnazije Beli ManastirKako je i dogovoreno na radnom sastanku koji se održao 13.9.2023. godine, pedagoginje Gimnazije Beli Manastir i Druge srednje škole Beli Manastir, Nina Savić i Marija Šimunek poslale su prijedlog volonterskih programa koji bi ušli, nakon što prođu procedura usvajanja, u kurikulume njihovih škola.