MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 28. 01. 2011.

Dječja kreativna zadruga "Oazica"

Dječja kreativna zadruga Oazica
Planiranje budućih aktivnosti

Tokom mjeseca siječnja 2011. godine, kako je i planirano, održane su tri dječje likovno-kreativne radionice za izradu suvenira, a u okviru projekta "Naučimo nešto zajedno", koji financira Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa.

Prva radionica održana je u petak, 14. I. 2011. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra. Djeca su davala prijedloge za buduće aktivnosti (raspored rada, asortiman suvenira, materijali od kojih će se izrađivati suveniri…) te odredila da će se izrađeni suveniri prodavati u humanitarne svrhe. Osim toga, "Oazini" mali i mladi korisnici podijelili su se u tri grupe: organizacija, prodaja i marketing, a sve što je dogovoreno ušlo je i u prvi dječji zapisnik. Ne samo da su odredili tko će biti marketingaši, blagajnici-prodavači, tajnica i crtač, već su izabrali i – direktora.

Druga radionica održana je 21. siječnja. Na njoj su djeca oslikavala plastične čaše. Tad je osnovana i Dječja kreativna zadruga (DKZ) "Oazica". Organizacijski tim pokazao je veliko strpljenje pri izradi pečata "Oazice", dok je marketinški tim nacrtao zaštitni znak zadruge, fotografirao zbivanja na radionici, a kasnije otvorio stranicu "Oazice" na Facebooku i e-mail na Gmailu. Sve što je urađeno opet je upisano u zapisnik s radionice.

Dječja kreativna zadruga Oazica
Izrada nakita od glinamola
Dječja kreativna zadruga Oazica
Oslikavanje plastičnih čaša

Treća radionica održana je 28. I. 2011. Učesnici su se podijelili u dvije grupe. Jedna je dovršavala oslikavanje plastičnih čaša, započeto na prošloj radionici, i ukrašavala ih salvetama i šljokicama, dok je druga grupa izrađivala nakit od glinamola, koje namjeravaju izložiti za Valantinovo. Jedna djevojčica izabrana je za domaćicu, tako da svatko ima neko zaduženje. Naravno, sve je podložno promjenama pa se zbog toga u javnost ne ide s imenima jer su svi još na probnim funkcijama. Kad se sve malo ustali, objavit će se i imena da bi se znalo tko što radi u "Oazici". Ekipa zadužena za Facebook i nakon ove radionice bila je ažurna pa je objavila novi zapisnik i novu galeriju fotografija.

Dječja kreativna zadruga Oazica
Logo Dječje kreativne zadruge Oazice
Dječja kreativna zadruga Oazica
Pečat DKZ Oazice
Pročitano 1133 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok