MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 14. 08. 2010.

Na terasi bivšeg hotela "Adice" više nema smeća

Nekadašnji hotel Adica u Belom Manastiru
Nekadašnji hotel 'Adica' u Belom Manastiru

U 518. broju zagrebačkog tjednika "Novosti" od 20. XI. 2009. godine objavljen je članak u kome je pisalo ovo:
Uz belomanastirsku željezničku (i autobusnu) stanicu, još od prije Drugog svjetskog rata, nalazi se hotel "Adica", koji je zadesila neslavna sudbina. Danas je u jadnom stanju i predstavlja pravo ruglo. Kako je u privatnom vlasništvu, Grad Beli Manastir – tvrdi se – ne može ništa učiniti. Na fotografiji se, u pozadini, vide razbijena vrata i prozori, a na hotelskoj terasi hrpe smeća, granja i korova, i to tik do željezničke stanice. Ako se zgrada već ne može urediti, valjda se to smeće može počistiti.

Smeća na terasi nekadašnjeg hotela "Adice" (i oko nje) nije bi samo u jedanaestom mjesecu prošle godine, već nekoliko godina prije toga pa sve do sredine ove, 2010. godine, kad su ga očistili Romi koji su radili u javnim radovima. Pohvaljujemo tu akciju jer ipak je sramota da smeće godinama stoji na tako istaknutom mjestu gdje ga vidi svaki putnik čim stupi u Beli Manastir, iako je sramota da u (bilo kom) gradu bilo gdje ima smeća i uopće da smeća ima bilo gdje, osim na odlagalištima.

Nekadašnji hotel Adica u Belom Manastiru
Terasa hotela 'Adice' godinama je bila puna smeća
Nekadašnji hotel Adica u Belom Manastiru
Sredinom ljeta 2010. terasa je očišćena
Nekadašnji hotel Adica u Belom Manastiru
Pogled s terase hotela 'Adice' na Mlin
Pročitano 1037 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok