MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 03. 05. 2022.

Održano predavanje o tjelesnoj aktivnosti starijih osoba

Predavanje je držao Nenad NovakPredavanje je držao Nenad Novak(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Mirovna grupa Oaza, u utorak, 3.5.2022. godine, organizirala je predavanje na temu "Tjelesna aktivnost osoba treće životne dobi". Predavanje se održalo u potkrovlju Društvenog centra u Belom Manastiru od 18 sati.

I tako su sudionici, odmah po dolasku, morali odraditi malu tjelesnu aktivnost penjanja u potkrovlje. Jer u tim nekim godinama svaka, pa i ona najmanja, tjelesna aktivnost se, i te kako, računa.

Predavač Nenad Novak, profesor tjelesne i zdravstvene kulture i msc. kondicijske pripreme vrhunskog sportaša, govorio je o problemima tjelesne neaktivnosti i posljedicama koje ona donosi. Na početku predavanja uputio je prisutne da se vježbanjem povećava mišićna masa, da zglobovi bolje rade, a da kosti postaju jače. Naglasio je pozitivan učinak tjelesne aktivnosti na kvalitetu života kod osoba treće životne dobi i ukazao na to koliko je važno njihovo znanje o utjecaju tjelesne aktivnosti na zdravlje te koje su tjelesne aktivnosti optimalne u toj životnoj dobi.

Osvrnuo se i na osteoporozu za koju je naveo da je najbolja prevencija adekvatan unos kalcija uz tjelesnu aktivnost. Zaključak je da se redovitom tjelesnom aktivnošću mnoge promjene, koje negativno utječu na kvalitetu života, mogu prevenirati te da i najmanja tjelesna aktivnost čini osobu pokretljivijom.

Nakon završetka predavanja nastavilo se neformalno druženje uz zdrave grickalice i sok. Da je tema sudionicima bila i više nego interesantna govori to da su i u neformalnom dijelu nastavili s pitanjima i razgovorom s predavačem. Inače, ova tema zaista je poučna i za mlađe osoba kako bi uveli dobre navike u svoj život još dok su mladi što će se odraziti na njihov kvalitetniji život u kasnijim godinama.

Na predavanju je, uz "Oazine" zaposlenice Anu, Draganu i Sandru, prisustvovalo 14 osoba: Jadranka, Mara, Margita, Klara, Vida, Rožika, Mirjana, Tanja, Anica, Jelisavka, Slobodanka, Roksanda, Terezija i Jovan.

Predavanje je organizirano u sklopu programa "Dostojanstveno starenje", financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok