MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 12. 04. 2021.

Samoprocjena sustava kvalitete djelovanja "Oaze"

Samoprocjena sustava kvalitete - s maskama i u Vesninom dvorištuSamoprocjena sustava kvalitete - s maskama i u Vesninom dvorištuU ponedjeljak, 12. IV. 2021. godine, radna grupa sastavljena od "Oazinih" aktivistica: Katarina Gaćina, Ana Jeličić, Sandra Kušenić i Vesna Nedić, ponovo je, na osnovu SOKNO-a (Sustava osiguranja kvalitete za neprofitne organizacije), samoprocjenjivala način upravljanja "Oazom" te usluge koje "Oaza" pruža korisnicima. Od uvođenja SOKNO-a to je "Oazina" osma samoprocjena.

"Oaza" je 1. VII. 2006. godine uvela primjenu sustava osiguranja kvalitete za neprofitne organizacije (SOKNO). Zahvaljujući njemu želi se pridonijeti poboljšanju rada na programskom dijelu same udruge i poboljšanju rada s korisnicima.

Za organizacije koje imaju barem jednu zaposlenu osobu i prostor za rad preporučuje se korištenje SOKNO-a i to intenzitetom i načinom koji najbolje odgovara samoj organizaciji.
Proces ovakvog osiguranja kvalitete temelji se na samoprocjeni organizacije i zajedničkom odabiru načina rada, prioriteta i vremenskog okvira.

Samoprocjena se obavlja za 13 područja kvalitete:

 1. Planiranje za kvalitetu
 2. Nadzor i upravljanje
 3. Rukovođenje
 4. Usmjerenost prema korisnicima
 5. Zaposlenici
 6. Volonteri
 7. Trening i razvoj
 8. Upravljanje novcem
 9. Imovina i zaštita na radu
 10. Upravljanje aktivnostima
 11. Umrežavanje i zagovaranje
 12. Monitoring i evaluacija
 13. Rezultati

Standard kvalitete na svakom području može dosegnuti razine 1, 2 ili 3. Razina 1 definira minimalne zahtjeve koje svaka organizacija treba zadovoljiti kako bi poslovala u skladu sa Zakonom o neprofitnim organizacijama. Razinama 2 i 3 organizacija poboljšava kvalitetu rada s korisnicima, unapređuje timski rad zaposlenika, volontera i vanjskih suradnika te postaje prepoznatljivija u zajednici.

"Oaza" je još od prije na gotovo svim područjima dosegla razinu 3.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok