MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 18. 06. 2020.

Promocija knjige "Kuća boćanja" Bariše Borasa

Bariša Boras, Eva Balatinac, Vlado Stupar i Davorin TaslidžićBariša Boras, Eva Balatinac, Vlado Stupar i Davorin Taslidžić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 18. VI. 2020. godine, s početkom u 18 sati, na Boćalištu "Langova bara" u Belom Manastiru (Ulica kralja Petra Svačića b.b.) održano je javno predstavljanje fotomonografije "Kuća boćanja : Fotozapisi o boćarskom klubu 'Vid' Beli Manastir" autora Bariše Borasa. Knjigu je krajem 2019. godine, u suradnji s Boćarskim klubom 'Vid', izdao belomanastirski Zavod za baranjsku povjesnicu kao treću knjigu u svojoj "biblioTECI / Sport u Baranji".

Pred dvadesetak članova kluba i gostiju, među kojima su bili belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob te belomanastirski župnik Josip Kajić, knjigu su predstavili: lektorica Eva Balatinac (koja je i vodila program), urednik knjige Vlado Stupar (voditelj Boćarskog kluba "Belišće"), ravnatelj Zavoda za baranjsku povjesnicu Davorin Taslidžić uime izdavača te autor knjige Bariša Boras, jedan od osnivača i predsjednik B. K. "Vid".

Promocija te knjige bila je prvi put najavljena za 19. III. 2020. godine, ali je zbog pandemije koronavirusa morala biti odgođena za neko bolje vrijeme (vidjeti OVDJE), koje je došlo tek nakon tri mjeseca.

Članovi kluba i gostiČlanovi kluba i gostiNa kraju promocije Bariša Boras je uručio zahvalnice osobama i organizacijama koje su svojim trudom ili sponzoriranjem omogući izdavanje knjige.

* * *

Autor se i na 149. stranici knjige zahvalio Zavodu za baranjsku povjesnicu kao nakladniku te još Gradu Belom Manastiru i gradonačelniku Tomislavu Robu, Zajednici športskih udruga Grada Belog Manastira, Mirovnoj grupi Oaza i Baranjskoj čistoći. "Oaza" se, neposredno ili posredno spominje na još nekoliko mjesta u knjizi.

Na 61. stranici piše da B. K. "Vid" od značajnih manifestacija sudjeluje u proljeće na Sajmu udruga (koji organizira Mirovna grupa Oaza). Na 65. i 66. stranici nalaze se tri fotografije s predstavljanja boćara na Sajmu udruga Baranje 2017. (vidjeti OVDJE), 2016. (vidjeti OVDJE) i opet 2017. godine. Na prvoj i trećoj slici je Bariša Boras, a na drugoj su član kluba Slavoljub Stanojević "Slamba" i opet Bariša Boras.

Na 67. stranici je fotografija snimljena u dvorištu belomanastirske Osnovne škole, na kojoj su Bariša Boras i administrator ove stranice prije polaska na biciklijadu Beli Manastir – Kneževi Vinogradi u okviru "Obiteljskog dana", koja je održana 20. V. 2017. godine (vidjeti OVDJE).

Na 68. stranici je fotografija učesnika "Oazinog" izleta na Šećeranskog jezera, u kome je učestvovao i Bariša Boras, a koji je održan 30. III. 2019. godine u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje – III" (vidjeti OVDJE).

Pročitano 292 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok