MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 20. 05. 2017.

Održan "Obiteljski dan" u Kneževim Vinogradima

Prezentacija Crvenog križaPrezentacija Crvenog križa(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U subotu, 20. V. 2017. godine, Udruženje "Baranja" iz Luga organiziralo je "Obiteljski dan" u Kneževim Vinogradima, na terenima SRC-a Bazeni i na sportskim terenima Osnovne škole Kneževi Vinogradi. Tim događanjem obilježen je 15. V. – Međunarodni dan obitelji. U okviru događanja organizirana je i osma po redu biciklijada za učenike osnovnih škola.

U biciklijadi te ostalim aktivnostima sudjelovali su učenici osnovnih škola iz Belog Manastira, Šećerane, Čeminca i Kneževih Vinograda te poneki njihovi učitelji i nastavnici, ali i drugi zainteresirani (npr. zaposlenici LAG-a Baranja). Dvadesetak učenika iz Belog Manastira i Šećerane, njihova nastavnica tehničkog odgoja Manda Kiš te administrator "Oazine" web-stranice Jovan Nedić i predsjednik Boćarskog kluba "Vid" Bariša Boras krenuli su biciklima, u pratnji policije, u 10 sati ispred belomanastirske Osnovne škole "Dr. Franjo Tuđman". Nakon kraćeg predaha kod kafe-bara "Mustang" u Karancu, nastavili su putem Kneževih Vinograda, gdje su ih dočekali ostali sudionici i organizatori "Obiteljskog dana".

Osječki izviđački klub "Javor" organizirao je s djecom izviđačke igre. Zatim su uslijedile pokazne prezentacije. U prvoj su policajci iz Odjela prevencije održali predavanje o sigurnosti biciklista u prometu te što je sve potrebno da bi bicikli i biciklisti bili ispravni u prometu i da bi bicikli bili osigurani od krađe. Potom su pripadnici Crvenog križa iz Darde i Belog Manastira pokazivali oživljavanje životno ugroženih ljudi i davanje prve pomoći. Istovremeno su se, u organizaciji Udruge Snaga kulture, igrale partije u vrtnoj verziji igre "čovječe, ne ljuti se".

Poslije besplatnog ručka za sve u vidu graha, koji je skuhao Veljko Frank, ravnatelj Gimnazije Beli Manastir, nastavljene su prezentacije i radionice. Tada je i Mirovna grupa Oaza održala radionicu za izradu šahovskih figura te pripremila djecu za igranje živog šaha na vrtnoj šahovskoj "ploči", koju je pripremila Udruga Snaga kulture. Istovremeno je i pedagoginja OŠ Čeminac Valentina Nađ održala predavanje za roditelje.

Nakon različitih natjecateljskih igara, završen je zanimljiv program ispunjen brojnim aktivnostima. Tada su se biciklisti – opet uz policijsku pratnju – zaputili prema svojim školama i dalje prema kućama.

Cijelo događanje provedeno je u okviru pilot-programa "Novi pristup provedbi mjera obiteljskopravne zaštite". Partneri u provedbi bili su Centar za socijalnu skrb Osijek i Centar za socijalnu skrb Beli Manastir, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 1033 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok