MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 27. 04. 2020.

Donacija mliječnih proizvoda "Prijateljima Svetog Martina"

Ministarstvo poljoprivrede pomaže malim mljekarama i socijalno ugroženimaMinistarstvo poljoprivrede pomaže malim mljekarama i socijalno ugroženimaMinistarstvo poljoprivrede nastavlja s otkupom i doniranjem mliječnih proizvoda temeljem Odluke o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19. Do 27. IV. 2020. godine mjeru su koristile tri mljekare, koje otkupljuju mlijeko od oko 400 proizvođača mlijeka, a podijeljeno je oko 80 tona mliječnih proizvoda potrebitima.

Proizvodi su podijeljeni na 54 registrirana posrednika u doniranju hrane, koji pružaju usluge socijalne samoposluge, pučke kuhinje te općenito podjele hrane osobama u potrebi. Među njima su, na području Baranje i Osijeka: društva Crvenog križa u Osijeku i Dardi, Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije, Humanitarna udruga "Rijeka ljubavi" iz Osijeka, Kršćanska humanitarna udruga za pomoć djeci, socijalno ugroženim obiteljima i svima koji su u potrebi "Putevi milosti" iz Osijeka, Romskoj udruzi "Sara" Torjanci te udruzi "Prijatelji Svetog Martina" iz Belog Manastira.

Prihvatljivi korisnici ove mjere su male mljekare koje otkupljuju do 14 milijuna litara godišnje. Za sada je evidentirano 30 takvih mljekara koje mogu koristiti mjeru te otkupljuju mlijeko od oko 900 primarnih proizvođača mlijeka, odnosno farmera. Mjera će se primjenjivati sve dok ne prestanu izvanredne okolnosti uzrokovane epidemijom bolesti COVID-19, a koje direktno utječu na probleme u poslovanju malih mljekara.

(Izvor: poljoprivreda.gov.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok