MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 31. 03. 2020.

"Oazin" rad od kuće

Vesna NedićVesna NedićKako smo i objavili 16. III. 2020. godine (OVDJE), "Oaza" je s tim datumom otkazala sve aktivnosti s korisnicima u svojim prostorijama i najavila rad od kuće u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Sandra KušenićSandra KušenićJelena Opačić-MatijevićJelena Opačić-MatijevićNeno RadićNeno RadićAna JeličićAna Jeličić"Oazina" direktorica i projekt-koordinatorica Vesna Nedić kao odgovorna osoba donijela je, naime, toga dana odluku da će svi "Oazini" zaposlenici nadalje raditi od kuće u skladu s procjenom, odnosno s tehničkim mogućnostima. Zaposlenicima su osigurana sva sredstva potrebna za rad od kuće, a oni su obavezni svakodnevno kontaktirati odgovornu osobu radi dogovora o načinu obavljanja radnih zadataka.

Aktivnosti "Oazina" dva aktualna projekta prilagođene se novonastaloj situaciji. "Oazina" burza odjeće i obuće do daljnjega ne radi s korisnicima: niti od donatora prima odjeću i obuću, niti istu izdaje. Umjesto toga od ranije donirane odjeće koju nitko ne želi preuzeti prave se različiti upotrebni predmeti, koji će se kasnije donirati "Oazinim" korisnicima. Za to su zadužene Jelena Opačić-Matijević i u manjem obimu Sandra Kušenić.

"Oazina" vanjska suradnica Ana Jeličić i dalje je zadužena za rad s volonterima i za organizaciju dostave besplatnih toplih obroka socijalno ugroženim osobama s područja Grada Belog Manastira. Dana 21. III. 2020. organizirala je volontersku akciju doniranja vanrednih toplih obroka "Oazinim" korisnicima, o čemu smo pisali OVDJE. Krajem drugog mjeseca ove godine završeni su projekti preko kojih su financirani topli obroci, a novi zbog pandemije koronavirusa nisu odobreni pa je prijetila opasnost da se obustavi dostava toplih obroka. Uz "Oazinu" projekt-koordinatoricu Ana se uključila u rješavanje nastalog problema. Na konce je pronađeno rješenje, a nastavak dostave besplatnih obroka omogućio je Grad Beli Manastir, uz podršku gradonačelnika Tomislava Roba.

Suradnik za informiranje Jovan Nedić i dalje, u istom obimu, priprema članke za "Oazinu" web-stranicu i objave na "Oazinom" Facebooku te informira druge medije o "Oazinim" aktivnostima.

"Oazin" informatičar Neno Radić i dalje održava "Oazinu" web-stranicu, pruža informatičku podršku "Oazinim" zaposlenicima, iz različitih medija prikuplja "Oazin" preskliping, na YouTube postavlja emisije Radija Banske kose u kojima se govori o "Oazinim" aktivnostima...

Jovan NedićJovan Nedić"Oazin" preskliping nezavisno od Nene Radića skuplja i Sandra Kušenić, koja je inače voditeljica "Oazinih" zabavnih radionica za djecu, koje su također stopirane zbog sprečavanja širenja zaraze koronavirusom (vidjeti OVDJE). Sandra Kušenić je i dalje zadužena za statistiku o prikupljenoj i pruženoj humanitarnoj pomoći temeljem Zakona o humanitarnoj pomoći ("Narodne novine", broj 102/15).

Projekt-koordinatorica Vesna Nedić predsoblje svoje kuće pretvorila je u novi ured. Iz "Oaze" je donijela svu opremu i dokumente koji su joj i inače potrebni u radu: kompjuter, skener, printer, registratore, dokumente… Od kuće kontaktira s donatorima, partnerima na projektu, Gradom Belim Manastirom i sa svojim radnim kolegicama i kolegama iz "Oaze".

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok