MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 06. 06. 2019.

Dani Općine Jagodnjak i 18. Kulinijada

Izložba kulina: 130 uzorakaIzložba kulina: 130 uzorakaOvogodišnji Dani Općine Jagodnjak obilježavani su od 22. V. do 6. VI. 2019. godine, uz vrlo bogat kulturno-zabavni program.

Obilježavanje je započelo u srijedu, 22. V. 2019. godine, u 20 sati, kulturnom akademijom i folklornim nastupom. Nastavljeno je u subotu, 25. V., likovnom kolonijom, fišijadom i koncertom "Garavog sokaka". Dan kasnije, u nedjelju, 26. V., održani su Dan udruga te defile konjskih zaprega i jahačka utakmica. Prvog dana mjeseca juna u Bolmanu, u dijelu sela koje se od pamtivijeka zove Pariz (ne Mali Pariz), organizirano je takmičenje u pripremanju cigan-pečenja, poslije koga je slijedio zabavni dio u vidu romske muzike i trubača. Dani Općine Jagodnjak završeni su u četvrtak, 6. VI. 2019. godine, nadaleko poznatom, a 18. po redu Kulinijadom, koja se sastojala od izložbe kulina, folklornog te zabavnog dijela, u kome su nastupili Momo i "Dodir" te Snežana BabićSneki.

Na ovogodišnju, 18. Kulinijadu u Jagodnjaku predano je 130 uzoraka za izbor najboljeg kulina, a žiri u sastavu: Slobodan Stanković (predsjednik), Nikola Barišić, Vladimir Ćorić, Mirko Novak, Dušan Paprić i Tomo Prstenjak zaključio je da njih 20 spada u kategoriju zlatnih. Šampion 18. Kulinijade postao je Vlatko Šovagović iz Ladimirevaca (94 boda od 100 mogućih), drugi je bio Milan Radanović (93), a treći Zvonko Ciganović (93). Ostali su se plasirali ovako: 4. Radoslav Milović (92), 5. Milan Stanković (92), 6. Ante Žeravica (91), 7. Vinko Šimić (91), 8. OPG-a Jasna Tabaković (91), 9. Josip Kleš (91), 10. Dušan Jurić (90), 11. Miloš Kolarević (90), 12. Zoran Zelić (90)...

Pobjednici 18. KulinijadePobjednici 18. KulinijadeOkupljene majstore kulina, goste i mještane pozdravio je župan OBŽ-a Ivan Anušić te najavio novi projekt i izgradnju Kulen-inkubatora vrijednog oko 9 milijuna kuna, čime bi proizvodnja te delicije dobila novu kvalitetu. Također je prvoj trojici takmičara dodijelio nagrade. Načelnik Općine Jagodnjak Stevo Mlinarević istaknuo je da postoji veliki potencijal za povećanje proizvodnje kulina te podsjetio da se sva proizvedena količina i proda.

Rajko Cicak iz BaranjaMedije pratio je fotoaparatom i kamerom Dane Općine Jagodnjak te na Facebooku objavio šest fotoalbuma i šest videozapisa, koji se mogu pogledati preko donjih poveznica:

Fotoalbumi:

Videozapisi:

(Podaci, foto i video: Rajko Cicak, BaranjaMedija)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok