MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 21. 11. 2018.

74. godišnjica oslobođenja Baranje

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

(Fotoalbumi se mogu vidje ovdje i ovdje-BaranjaMedija)

U srijedu, 21. XI. 2018. godine, u organizaciji belomanastirske Udruge antifašističkih boraca i antifašista (UABA), svečano je obilježena 74. godišnjica Batinske bitke i oslobođenja Baranje. Tim su povodom položeni vijenci na partizanske spomenike u Branjinom Vrhu i Šećerani, na Spomenik palim borcima Crvene armije na belomanastirskom Trgu slobode, na spomenik i biste na Partizanskom groblju u Belom Manastiru i na Spomenik Crvenoj armiji "Pobjeda" na brdu iznad Batine i Dunava.

Na belomanastirski spomenik vijence su položile delegacije Veleposlanstva Ruske Federacije (pomoćnik vojnog izaslanika obrane pukovnik Aleksandar Andrejev, treći tajnik Veleposlanstva Aleksej Žoludev), Grada Belog Manastira (zamjenici gradonačelnika Ivana Bandov Paulić i Predrag Stojanović), UABA Beli Manastir, Baranjsko-ruskog društva prijateljstva, Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Belom Manastiru, SNV-a i ZVO-a, SDSS-a i SDP-a.

Na spomeniku u Batini priključile su im se i delegacije SABA RH, Općine Draž, Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru (konzulica Ljudmila Ostojić), SUBNOR-a AP Vojvodine i Opštine Apatin, Zajednice UABA Vukovarsko-srijemske županije te Udruge dragovoljaca domovinskog rata "Sava" Zagreb, pod vodstvom predsjednika Josipa Kote.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok