MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 04. 10. 2018.

Nominacije za Mirovnu nagradu "Krunoslav Sukić"

Centar za mir – Osijek objavio je javni poziv za nominacije za Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" 2018. godine. Nominacije se zaprimaju od 5. rujna do 5. studenoga 2018. – dakle još mjesec dana!

Javni poziv, uvjeti natječaja i obrasci objavljeni su na web-stranici Nagrade:

Nagrade i priznanja

Nagrada i priznanja "Krunoslav Sukić" namijenjeni su pojedincima, organizacijama i institucijama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja.

Kategorije

 • Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić"
  Nagradu čine plaketa – zahvalnica te novčani iznos od 5.000,00 HRK.
 • Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić"
  Priznanje čini plaketa – zahvalnica.
 • Priznanje "Krunoslav Sukić" Knjiga godine
  Priznanje čini plaketa – zahvalnica.
 • Priznanje "Krunoslav Sukić" Mirotvorna škola
  Priznanje čine plaketa – zahvalnica te sedmodnevni edukativno-studijski posjet skupine učenika / učenica i nastavnika / nastavnica nagrađene škole Osijeku, i Zlatnoj Gredi.

* * *

Ove godine Centar za mir obilježava desetu obljetnicu Nagrade. Tijekom godina postala je prepoznatljivo mjesto okupljanja, proslave i ohrabrenja. Za obljetnicu se priprema program "Deset godina uz mirotvorce". Kroz životne primjere laureata želi se pokazati kako mir nije samo odsustvo rata, nego trajno unapređivanje odnosa na svim razinama – osobnoj, društvenoj, političkoj i kulturnoj! Da mir ne budu prepreka, nego dapače poticaj i potencijal razvoja kroz suradnju i solidarnost.

Važno je nominirati!

Kontakt: Natalija Havelka, tel.: 091-618-4-880;
e-mail: nagrada@centar-za-mir.hr

Kategorije (opširnije)

 • Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić"  namijenjena je pojedincima / pojedinkama za njihovo djelovanje u Republici Hrvatskoj. Nominirani ne moraju biti građani RH.
  Nagradu čine plaketa – zahvalnica te novčani iznos od 5.000, 00 HRK.
 • Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" namijenjeno je pojedincima / pojedinkama, organizacijama, društvima, građanskim i drugim inicijativama za pružanje otpora nasilju te njihovom zalaganju za primjenu nenasilnih metoda u rješavanju sukoba, zaštiti i promicanju ljudskih prava i mirotvorstva: u lokalnoj zajednici; putem društveno angažirane umjetnosti; poticanjem društvenog, ekumenskog i međureligijskog dijaloga; nenasilnim akcijama i drugim načinima nenasilnog društvenog djelovanja u Republici Hrvatskoj.
  Priznanje čini plaketa – zahvalnica.
 • Priznanje "Krunoslav Sukić" Knjiga godine dobivaju autori / autorice knjige objavljene u HR koja doprinosi stvaranju ozračja boljeg razumijevanja mirotvorstva, nenasilnog djelovanja, ljudskih prava i civilnoga društva.
  Priznanje čini plaketa – zahvalnica.
 • Priznanje "Krunoslav Sukić" Mirotvorna škola namijenjeno je osnovnim i srednjim školama koje promiču odgoj za primjenu nenasilnih metoda u rješavanju sukoba i aktivno građanstvo te solidarno sudjeluju u unapređivanju života svoje školske i lokalne zajednice.
  Priznanje Mirotvorna škola sastoji se od plakete – zahvalnice te sedmodnevnog edukativno-studijskog posjeta skupine učenika / učenica i nastavnika / nastavnica nagrađene škole Osijeku, Vukovaru i Zlatnoj Gredi.
Pročitano 851 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok