MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 26. 09. 2017.

"Oazine" pripreme za 33. SOZAH

'Oazina' kreativka Ana Jeličić, učesnica 33. SOZAH-a'Oazina' kreativka Ana Jeličić, učesnica 33. SOZAH-aU danima uoči održavanja 33. SOZAH-a, odnosno 33. Susreta odgonetača i zagonetača Hrvatske – koji je održan u Belom Manastiru od 22. do 24. IX. 2017. godine – u prostorijama Mirovne grupe Oaza, koja je bila organizator toga skupa, bilo je živo i napeto, a sve u želji da se nešto ne propusti uraditi ili pripremiti.

Poklon-podmetači za učesnike SOZAH-aPoklon-podmetači za učesnike SOZAH-aRadilo se kao tim, naravno netko više netko manje. Najveći dio posla odradili su direktorica Vesna i web-administrator Jovan, za njima su išli svi drugi zaposlenici: Ana, Jelena, Neno i Stela te volonteri Dragana, Ljubo i Sonja. Telefoniralo se, "imejliralo", dogovaralo, pregovaralo, skeniralo, kopiralo, slagalo, pakiralo, uvezivalo i oslikavalo...

Pokloni za sve učesnike SOZAH-aPokloni za sve učesnike SOZAH-aPodmetači za čaše
Da, oslikavalo... Oslikavali su se pluteni podmetači za čaše za sve učesnike, s kartom Baranje i natpisom "33. SOZAH", kao i boca s križaljkom za 1. Memorijal Mladena Đurđevića. Naravno da u cijeloj pripremi SOZAH-a to oslikavanje nije bilo najbitnije, ali za "Oazine" kreativke Anu, Jelenu i Stelu to je bio izazov jer je trebalo ručno oslikati sedamdesetak gotovo identičnih podmetača. Sve je išlo u fazama: iscrtavanje, bojanje, ispisivanje, lakiranje, slikanje, ko po traci ..., a na kraju je došlo zadovoljstvo napravljenim. I zadovoljstvo što smo svi bili dio tog događanja, koje je na najbolji i najljepši način promovirao naš Grad i cijelu Baranju među brojnim enigmatičarima iz gotovo cijele bivše Jugoslavije.

Poklon-vrećice
Još treba napomenuti da je svaki sudionik SOZAH-a na poklon dobio "Oazinu" platnenu vrećicu (koja može i treba zamijeniti jednokratne pvc-vrećice), a u njoj – osim podmetača za čaše – "Oazin" flajer i imidž-brošuricu iz projekta "Vreće ne u smeće" te blok "Baranjske čistoće" i kemijsku olovku "Baranjske čistoće" ili "Baranjskog vodovoda" ili Kulturnog i znanstvenog centra "Milutin Milanković" iz Dalja.

Knjige
U svakoj vrećici bila je i brošura "Kikindske enigme" kao poklon Enigmatskog kluba "Kikinda", u kojoj se, na 28 stranica, na enigmatski način daje podrška zaštiti sove utine i velike droplje, ptica koje žive u Kikindi i okolini, a čiji je opstanak ugrožen. Svi sudionici dobili su i primjerak 22. godišta "Valpovačkog godišnjaka", knjige od 207 stranica, kao poklon Ogranka Matice hrvatske u Valpovu, dok je redakcija riječkog "Feniksa" podijelila učesnicima veći broj svojih enigmatskih listova ("Feniksa" i "Skandi Feniksa" i njihovih specijalnih izdanja).

Flaša s domaćom rakijom i - križaljčicomFlaša s domaćom rakijom i - križaljčicomPoklon porodici Mladena ĐurđevićaPoklon porodici Mladena Đurđevića

Poklon-majice
Pedesetak učesnika SOZAH-a koji su i aktivni enigmati na poklon su dobili i majice s logom Susreta i logom darivatelja tih majica (OTP banka) te na leđima otisnutim logom osječke "Mehanotehne", koja je besplatno otisnula sve logoe na majice.

Razmjena
Osim spomenutoga, učesnici 33. SOZAH-a međusobno su izmijenjali brojne enigmatske i druge listove te svoje i knjige drugih autora i ostale poklone, a da i ne spominjemo sve ono što su brojni donatori priložili u nagradni fond za najbolje plasirane sastavljače i rješavače na takmičenjima uživo i na 1. Memorijalu Mladena Đurđevića...

Pročitano 833 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok