MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 16. 07. 2017.

Uspješna sezona Boćarskog kluba "Vid"

Bariša BorasBariša BorasU ligaškoj sezoni 2016/2017. godine Boćarski klub "Vid" iz Belog Manastira takmičio se u II. ligi Osječko-baranjske županije, koja je imala devet ekipa pa je igrano 18 kola. Svaki klub odigrao je 16 utakmica te je dva puta bio slobodan. Prvo mjesto zauzeo je Boćarski klub "Tenja" s osvojenih 37 bodova, dok je BK "Vid" bio šesti sa 16 bodova.

Uz ligaške utakmice, BK "Vid" je gostovao na devet turnira i sam organizirao dva turnira u Belom Manastiru. Na domaćem turniru održanom 8. X. 2016. godine povodom Dana neovisnosti, u jakoj konkurenciji, osvojio je prvo mjesto, igrajući u sastavu: Borislav Ćirić, Ivan Grinfelder, Pero Vrhar i Bariša Boras.

Klub je, inače, osnovan 2004. godine na inicijativu Bariše Borasa, koji je i danas predsjednik i voditelj kluba, a ime je dobio po naselju Vid kod Metkovića u dolini Neretve odakle se 80-ih godina 20. stoljeća Boras preselio u Beli Manastir. Dok nije imao svoj boćarski teren, BK "Vid" je suparnike ugošćavao na boćarskom igralištu u Čemincu, a kasnije su na parkiralištu "Langova bara" u belomanastirskoj "Betonskoj ulici" vlastitim snagama članovi kluba izgradili četiri staze za boćanje, na kojima se otad igraju ligaške utakmice i organiziraju turniri.

Predsjednik Boras kaže da su belomanastirski boćari na turnirima u Čepinu (kod Osijeka), Đakovu, Ivankovu (kod Vinkovaca), Krčeniku (kod Našica), Osijeku (dva puta), Sotinu (kod Vukovara), Vinkovcima i Zagrebu dostojno predstavljali svoj klub i svoj grad te da za sljedeće prvenstvo i sezonu 2017/2018. godine planiraju biti bolji i uspješniji, kako na prvenstvenoj tabeli, tako i na turnirima u gostima. No, sportski rezultati ipak nisu imperativ, važniji su kolektivni duh, zajedništvo, dobri međunacionalni odnosi i druženja.

Bariša Boras i drugi predstavnici Boćarskog kluba "Vid" redovito učestvuju na "Oazinim" manifestacijama, npr. na Sajmu udruga i biciklijadama, i uvijek su spremni pomoći i drugim udrugama.

Pročitano 681 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok