MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 13. 06. 2017.

Četvrta radionica u 3. i 4. r. OŠ Kn. Vinogradi

Učiteljice trećeg i četvrtog razreda OŠ Kneževi Vinogradi: Marija Banović (3.a), Kristina Čičak (4.a), Tamara Đapić (2. i 3. r. PŠ Grabovac) i Ildiko Farkaš (3. i 4. r. PŠ Karanac), sa svojim učenicima, u svibnju 2017. godine održale su, u sklopu "Oazinog" projekta "Nenasilje je baš fora", posljednju, četvrtu radionicu pod imenom "Ruka pomirenja". Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na radionici učenici su vježbali konstruktivno rješavanje sukoba kroz debatu, gdje su zastupali interese sukobljenih strana. Naučili su logiku pomicanja motrišta s argumentiranja o tome tko je u pravu na prepoznavanje stvarnog interesa svake strane u sukobu. Pored toga potaknuti su na pronalaženje načina nenasilnog rješavanja sukoba u kome bi obje strane zadovoljile svoje potrebe uz obveznu toleranciju i uvažavanje.

Radionica je bila vrlo korisna učenicima i trećeg i četvrtog razreda pošto su rješavali problem svog odabira odlaska na ekskurziju / školu u prirodi. Naučili su pronalaziti argumente za obranu svojih stavova, ali su i vježbali govorne vještine iznošenje svojih mišljenja. Na radionici 3. i 4. razreda Područne škole Karanac bio je i vjeroučitelj Petar Kajić, koji je skupa s učenicima učestvovao u radu radionice.

Pročitano 463 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok