MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 16. 07. 2017.

Jagodnjačka "Dravica" druga u Kupu HŠRS-a

SRD 'Dravica' JagodnjakSRD 'Dravica' JagodnjakU subotu i nedjelju, 15-16. VII. 2017. godine, na Staroj Dravi kod Bilja i nadomak Osijeka, održana je završnica 64. Kupa Hrvatskog športskog ribolovnog saveza (HŠRS), koja je protekla u dobroj atmosferi i na takmičenju i na proglašenju pobjednika. U kategoriji seniorki učestvovala je i ekipa Sportskog ribolovnog društva "Dravica" iz Jagodnjaka i ostvarila zapažen uspjeh, drugo mjesto, što je jedan od najboljih rezultata u dosadašnjem petnaestogodišnjem postojanju tog društva. I ne samo to, ovo je jedan od najvećih ekipnih ili pojedinačnih uspjeha sportaša iz Općine Jagodnjak.

Pehar koji je osvojila DravicaPehar koji je osvojila DravicaZavršnica 64. Kupa HŠRS-a održana je po vjetrovitom i sunčanom vremenu, u organizaciji Hrvatskog športskog ribolovnog saveza i Zajednice športskih ribolovnih društava Baranje. Pokrovitelji najmasovnijeg natjecanja u lovu ribe u Hrvatskoj bili su Općina Bilje i Osječko-baranjska županija. Nastupile su 53 ekipe u 4 kategorije (18 ekipa seniora, 14 juniora, 12 seniorki i 9 juniorki), ukupno 160 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a nakon održanih županijskih i zonskih natjecanja.

Ekipa "Dravice" učestvovala je u sastavu: Milica Nedić, Đurđa Gligorić i Dragana Đorđević. Predsjednik Društva je Željko Đekić, a kapiten ekipe je Željko Nedić. U tom sastav ta je ekipa učestvovala u nizu takmičenja još u juniorskoj konkurenciji i ostvarila i ranije zapažene rezultate.

U Kupu je u kategoriji seniorki pobijedila ekipa "Klen" iz međimurske Svete Marija, a učestvovale su još ekipe: "Agram" (Zagreb), "Amur" (Darda u Baranji), "Bajer" (Fužine iz Gorskog kotara), "Ivanec" (kod Varaždina), "Koprivnica", "Linjak" (Josipovac kod Osijeka), "Starovirac" (grad Otok u Slavoniji), "Štuka" (Donji Andrijevci kod Slavonskog Broda) i još jedna "Štuka" (Poljanski Lug kod Vrbovca).

Ekipa SRD-a 'Dravica': Dragana Đorđević, Milica Nedić, Đurđa GligorićEkipa SRD-a 'Dravica': Dragana Đorđević, Milica Nedić, Đurđa GligorićEvo što o svemu kaže kapiten Željko Nedić:

- Ova ekipa je dosta mlada, vjerovatno je bila i najmlađa na takmičenju. Osim te tri djevojke, nemamo drugih takmičarki pa se takmičimo bez rezerve. Može se reći da je Kup HŠRS-a plafon takmičenja u sportskom ribolovu, a sāmo takmičenje bilo je dosta naporno, ribolov je bio težak, voda topla, a vodostaj nizak.

- Za kup smo se pripremali tako da ne utrošimo mnogo sredstava na pripremnim takmičenjima. Na takmičenju IV. zone i županijskom takmičenju naša ekipa bila je treća. Išli smo taktikom da se lovi "keder" i čekali da "keder proradi". Presudno je bilo to što je voda bila topla, a "keder" sitan. Za glavno takmičenje nabavili smo najbolje mamce i hranu, izašli spremni i rezultat je postignut. Inače, druge ekipe bile su bolje opremljene od nas. Pojedinačni pribor kod nekih vrijedi i do 20 hiljada kuna, dok naš vrijedi od 500 do hiljadu kuna.

- S pobjedničkom ekipom iz Svete Marije – kaže dalje trener Nedić – znamo se desetak godina i u prijateljskim smo odnosima. Dobro su opremljena ekipa, čije društvu ima dosta stručnjaka iz ove oblasti i sva potrebna sredstava, što mi nemamo.

- Na popisu takmičarki za ovogodišnji kup, koliko ja znam, nalazilo se petnaestak državnih reprezentativki, a gotovo sve njihove ekipe plasirale su se ispod nas. Sve reprezentativke ponašaju se prema našoj ekipi prijateljski, na neki način nas podržavaju u nastojanju da što više naučimo i steknemo potrebna znanja. Posebno istačem gospođu Maricu Habeković, staru i iskusnu takmičarku, koje je ovdje bila rezerva u ekipi Poljanskog Luga. Sreli smo se dosad mnogo puta i u razgovorima s našim takmičarkama pomaže im otkrivanjem malih tajni, koje je naučila u dosadašnjoj karijeri. Još nam ostaje da savladamo mnoge tehnike u pecanju, a za to treba imati i sredstava i dosta treninga.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok