MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 08. 12. 2016.

Druženje sa štićenicima "Baranjskog sunca"

Razgovor o zdravlju, vremenu, djeci...Razgovor o zdravlju, vremenu, djeci...(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 8. XII. 2016. godine, od 10 do 11 sati, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Volontiraj i ti", održano je druženje "Oazine" aktivistice i volonterki sa štićenicima Doma. U akciji su učestvovale aktivistica Jelena te volonterke Borislava, Donka, Dubravka, Greta, Klara, Ljubica, Mirela i Mirjana.

Projekt "Volontiraj i ti" financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a "Oaza" ga provodi u partnerstvu s Gradom Belim Manastirom i Gimnazijom Beli Manastir.

"Oazina" aktivistica i volonterke rasporedile su se po domskom dnevnom boravku kako bi sa svakim prisutnim štićenikom malo popričale o zdravlju, vremenu, djeci... pa je predviđeno jednosatno druženje prošlo u trenu. "Oazina" aktivistica svoje utiske sažima ovako:

"Starost je stvarno teška. Osobe koje su još prošli mjesec bile pokretne, sad su u kolicima ili s hodalicama. Za nas je mjesec dana kratko vrijeme, a za njih cijela vječnost, ali promjene na njima vrlo su vidljive. Čudno je gledati svoje sugrađane koji su do jučer bili radnici, službenici, doktori i slično, a sad su samo bakice i djedice, polupokretni ili teško pokretni."

"Oazine" predstavnice obradovale su štićenike viješću da ovaj mjesec u Dom stižu još jednom, sljedećeg četvrtka, ali s muzikom. Čak su ih zamolile da pripreme svečanu garderobu i udobnu obuću te da napumpaju gume na svojim kolicima pa će biti spremni za zabavu i pjesmu, a oni okretniji i za ples. Svi su se obradovali najavljenom druženju pa je i rastanak protekao radosnije nego inače. Nadamo se da će i štićenici "Baranjskog sunca" uživati u zabavi i plesu, kao što su uživali štićenici Doma za starije i nemoćne (vidjeti ovdje).

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok