MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 12. 12. 2016.

Susret volonterskih centara u Zagrebu

Razmjena hrvatsko-slovenskih iskustavaRazmjena hrvatsko-slovenskih iskustava(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 12. XII. 2016. godine, u dvorani Chilloutka u Zagrebu, održan je Susret volonterskih centara. Na susretu su bili predstavnici Slovenske filantropije, vodeće organizacija u Sloveniji u području razvoja volonterstva, Hrvatske mreže volonterskih centara (HMVC; koja je i organizirala taj skup) te lokalnih hrvatskih volonterskih centara. Na Susretu su bile i Ana Jeličić, voditeljica "Oazinog" volonterskog centra, i Vesna Nedić, "Oazina" projekt-koordinatorica.

Kako je pisalo u pozivu, cilj susreta bio je predstaviti i prodiskutirati stanje volonterstva i razvoja volonterskih centara u Hrvatskoj i Sloveniji, kreirati prostor za umrežavanje i dalju suradnju te predstaviti Standarde kvalitete volonterskih centara i proceduru certificiranja u Hrvatskoj.

Pozdravne govore održali su uime Volonterskog centra Osijek Lejla Šehić Relić, uime HMVC-a Jelena Kamenko i uime Slovenske filantropije Primož Jamšek.

Nakon pozdravnih govora slijedilo je:

  • Predstavljanje trendova u razvoju volonterstva u Europi i svijetu
  • Predstavljanje stanja volonterstva i razvoja volonterskih centara u Hrvatskoj
  • Predstavljanje stanja volonterstva i razvoja volonterskih centara u Sloveniji
  • Razmatranje mogućnosti za suradnju u području razvoja volonterstva između Hrvatske i Slovenije
  • Predstavljanje procedure certificiranja volonterskih centara
  • Predstavljanje Standarda kvalitete za volonterske centre u Hrvatskoj
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok