MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 08. 12. 2016.

Nagrade i priznanja "Krunoslav Sukić" za 2016. godinu

Dobitnici nagrada i priznanja 'Krunoslav Sukić'Dobitnici nagrada i priznanja 'Krunoslav Sukić'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 8. XII. 2016. godine, u svečanoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, uručene su nagrade i priznanja "Krunoslav Sukić", koje Centar za mir, nenasilje i ljudska prava dodjeljuju od 2009. godine u čast uglednog intelektualca Krunoslava Sukića (1952-2008), disidenta u vrijeme bivše Jugoslavije i hrabrog mirotvorca za vrijeme rata u Hrvatskoj, koji je jedan od najzaslužnijih što je u Osijeku 1992. godine osnovan spomenuti Centar.

Nagradu za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" za 2016. godinu dobili su Zdravko Marjanović, mirovni aktivist iz Bačke Palanke, i Ivana Paradžiković, urednica emisije "Provjereno" na Novoj TV. Priznanje "Krunoslav Sukić" za 2016. godinu dobila je neformalna mreža "Mladi ujedinjeni u miru" za svoj rad na povezivanju mladih iz Hrvatske, Srbije i BiH, Priznanje "Krunoslav Sukić" za knjigu godine 2015/2016. dobio je Nikola Biliškov za zbornik radova "Preživljavati usprkos" povodom 100 godina od rođenja Ivana Supeka, a Priznanje "Krunoslav Sukić" Mirotvorna škola za 2016. godinu dodijeljeno je OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko.

Svečanost dodjele nagrada vodila je građanska aktivistica i teologinja Julijana Tešija, a na njoj su bili predstavnici civilnog društva iz cijele Hrvatske, među njima "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić i voditeljica "Oazinog" volonterskog centra Ana Jeličić, te dosadašnji dobitnici nagrade i obitelj Krunoslava Sukića. Među gostima su, uz osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića, bili australska veleposlanica Susan Cox, zamjenik veleposlanice Kraljevine Nizozemske Marc André Jan van der Linden, generalni konzul Republike Srbije sa sjedištem u Vukovaru Živorad Simić i prvi tajnik Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu Christian M. Wright.

Skupu su se obratili diplomati Van der Linden i Cox, gradonačelnik Vrkić, izvršni direktor Centra za mir Angel Čabarkapa te predstavnik Odbora za dodjelu nagrade Goran Božičević.

Prije dodjele nagrada i priznanja "Krunoslav Sukić", u osječkom Klubu knjižare Nova održan je dijaloški forum u organizaciji Centra za mir pod naslovom "Bogaćenje i osiromašivanje kao generatori nasilja u Hrvatskoj".

(Opširnije: ovdje)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok