MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 05. 12. 2016.

"Od starog pravimo novo" (1)

Ukrasi od reciklažnog materijalaUkrasi od reciklažnog materijalaU ponedjeljak, 5. XII. 2016. godine, od 16:30 do 18 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održana je prva likovno-kreativna radionica u okviru projekta "Od starog pravimo novo". Na radionici, koju je vodila Jelena Opačić-Matijević, bilo je 11 korisnica. Projekt financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta.

Vrijeme je adventa i priprema za Božić i Novu godinu pa su "Oazine" aktivistice odlučile napraviti nešto novo. Na belomanastirskom Trgu slobode okitit će se pet borova i to ukrasima napravljenim od predmeta koje većina ljudi smatra – otpadom. Zato su zamolile "Oazine" kreativke da na radionicu donesu sve ono što im ne treba, a može pokisnuti, npr. plastične boce, ambalažu od mlijeka i jogurta i slično. Sve to kreativke su "upakirale" u platnene materijale dobivene od odbačene garderobe iz "Oazine" burze odjeće i obuće, i to one koju nitko nije želio uzeti. Na taj način dobiveni su ukrasi koji izgledaju kao veliki bomboni.

S njima i sličnim ukrasima okitit će se božićno-novogodišnji borovi u centru Belog Manastira, koji će krasiti naš grad do kraja ove i desetak dana u siječnju sljedeće godine. Potom će se borovi "raskititi", a ukrasi rastaviti na sastavne dijelove: plastiku, ambalažu za mlijeko te platno i zbrinuti na odgovarajući način.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok