MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 11. 11. 2016.

Beli Manastir postao grad prijatelj Cambridgeu (SAD)

Predstavnici američkog Cambridgea u Belom ManastiruPredstavnici američkog Cambridgea u Belom ManastiruU petak, 11. XI. 2016. godine, s početkom u 15 sati, u belomanastirskoj kinodvorani održana je svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada. Sjednica je započela potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu između grada Cambridgea (čitaj Kembridž) iz američke savezne države Minessote i Belog Manastira. Sporazum su potpisali belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš i predstavnik kembričkog Gradskog vijeća (City Council) Joseph (Joe) Morin uime gradonačelnice (major) Marlys Palmer.

Prema pisanju "Glasa Slavonije", gradonačelnik Ivan Doboš izrazio je nadu da potpisani dokument neće biti samo protokolarnog tipa:

- Do kontakta između dva grada došlo je na inicijativu američko-hrvatskog poduzetnika Borisa Mikšića, koji ima tvornice i u Belom Manastiru i Cambridgeu. Inicijativu smo prihvatili, nadajući se gospodarskoj suradnji. Ako sve pođe prema planu, suradnja će mnogo značiti, ne samo Belom Manastiru, nego i cijeloj Baranji. Želja nam je privući investitore i ostvariti investicije proizvodnog tipa, poput tvrtke "Starco". Samo će taj način mladi ostati u Belom Manastiru i Baranji.

Lynda J. Woulfe, "city administrator" Camridgea, naglasila je da je Cambridge dosada imao samo dva grada prijatelja: Yuasa (Japan; od 1986) i Rättvik (Švedska; od 1990):

- Naši gradovi Cambridge i Beli Manastir, osim što su na približno istoj paraleli, slične su veličine i imaju približno iste probleme. Njihova osnovna gospodarska grana mješavina je poljoprivrede i industrije.

Na sjednici su dodijeljene i povelje Grada Belog Manastira (vidjeti ovdje).

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok