MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 09. 11. 2016.

Druženje sa štićenicima Staračkog doma

Zdenka Stojadinović (desno)Zdenka Stojadinović (desno)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 9. XI. 2016. godine, od 17 do 18 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir (kojega Belomanastirci zovu "Starački dom"), a u sklopu "Oazinog" projekta "Volontiraj i ti", održano je druženje "Oazinih" aktivistica i volonterki sa štićenicima Doma. U akciji su učestvovale aktivistice Ana, Jelena, Stela F. i Vesna te pet volonterki: Borislava (na slici lijevo u sredini), Greta, Mira, Snežana i Stela S.

U druženju je učestvovalo dvadesetak štićenika Doma, što je znatno povećanje u odnosu na prethodna druženja. Nakon što su se podijelili po stolovima, štićenici su s aktivisticama i volonterkama igrali "čovječe, ne ljuti se" ili belot (popularnu "belu").

Nakon završetka druženja, pojedene aktivistice posjetile su domske štićenice koje su kao gerontodomaćice obilazile prije nego što su one otišle u Dom. S domskom radnom terapeutkinjom Marijom Horvat dogovoreno je održavanje jedne zabavne večeri uz muziku i ples za domske štićenike, ali i za druge osobe treće životne dobi koje će u Dom dovesti "Oazine" aktivistice.

Tokom tog posjeta Domu, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić snimila je druženje štićenika i volonterki, ali i neku vrstu intervjua s domskim štićenicama Marom Zagorščak i Zdenkom Stojadinović (na slici desno). Tema razgovora bila je utjecaj posjeta "Oazinih" volontera na domske štićenike te kakve bi aktivnosti oni još željeli. Tako snimljen materijal poslan je Zakladi Zajednički put za potrebe drugog dijela kampanje "Samo stariji. Ništa više", koja je nastavak projekta "Superseniori". O kampanji se opširnije može pročitati ovdje.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok