MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 30. 06. 2016.

Predstava "Na Drini ćuprija" na OLjK-u

Srpsko narodno pozorište iz Novog SadaSrpsko narodno pozorište iz Novog Sada(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 30. VI. 2016. godine, s početkom u 21 sat i u sklopu "Osječkog ljeta kulture", u osječkoj Nastavno-športskoj dvorani Gradski vrt novosadsko Srpsko narodno pozorište izvelo je dvoipolsatnu predstavu "Na Drini ćuprija" u režiji Kokana Mladenovića.

Na osječkom portalu osijek031.com predstava je opisana ovako:

"Predstava koja ostavlja bez riječi! Što zbog nevjerojatno jednostavne, a istovremeno scenografije koja nudi bezbroj mogućnosti transformacije, što zbog broja glumaca koji se nalaze na pozornici, što zbog količine teksta koju svatko od njih izgovori kroz dva i pol sata, što zbog činjenice da govore turski, mađarski, njemački, hrvatski, srpski i bosanski, što zbog činjenice da su čitavo vrijeme do gležnja u vodi! No ono što najviše oduševljava svakako je brutalnost iskrenosti i istine koju kroz priču donose. A kroz tu priču, 'dotaknu' se svih naroda i zločina koje su radili – od Bošnjaka, preko Hrvata do Srba. Fascinantna je i činjenica da se ni u jednome trenutku ne osjeti prijelaz kada prestaje Andrićeva 'Na Drini ćuprija', a nastavlja se Mladenovićeva. Pljesak koji je na kraju predstave uslijedio, intenzitetom i trajanjem, dosad je nenadmašen na predstavama Osječkog ljeta kulture. Količinom emocija nadmašio ga je samo 'Unterstadt'.

Uz sve pohvale glumcima, kako na izvrsnoj glumi, tako i na izdržanim fizičkim naporima, redatelju Kokanu Mladenoviću zasigurno treba čestitati na hrabrosti, ali i zahvaliti što je odlučio postaviti ovako teško i provokativno djelo. Valja mu čestitati i na maestralno odrađenom poslu."

(Fotoalbum na portalu osijek031.com
može se vidjeti ovdje)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok