MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 05. 05. 2016.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (IV/2016)

Ormari s doniranom robomOrmari s doniranom robomU mjesecu travnju 2016. godine "Oazina" burza odjeće i obuće nastavila je sa svojim uobičajenim radom. Svakodnevno se razvrstavala donirana odjeća i obuća te se slagala u ormare ili po potrebi prala, a potom također slagala. U tom mjesecu bilo je 18 donacija različite robe, najviše dječje odjeće. Roba je izdavana 47 puta pa je to mjesec u kome je ove godine Burza imala najveći broj korisnika.

Otpis
U toku mjeseca roba se tri puta otpisivala. Radilo se o odjevnim predmetima koji su dugo stajali i zauzima prostor, a nijedna ih korisnica nije željela preuzeti. Od jednog dijela takve robe "Oazina" gerontokrojačica Jelena napravila je nekoliko jastuka (odn. korpi) za pse i mačke, koje su bile izložene pogledima građana za vrijeme volonterske akcije "Prevencijom do zdravijeg života". Drugi dio doniran je za potrebe kreativne radionice trećeg razreda Osnovne škole, odn. za izradu kolaža od tekstila povodom Dana planeta Zemlje.

Korisnici
Svaki mjesec donosi nove korisnika "Oazine" burze, što se vidi iz evidencije korisnika koja se redovito vodi (spol, godine, adresa te OIB za punoljetne osobe). Korisnici su uglavnom s područja Grada Belog Manastira, ali i iz drugih baranjskih mjesta (Batina, Bolman, Darda, Kneževo…). Jedan od primatelja "Oazinih" besplatnih toplih obroka, pri skupljanju odbačenih boca iz kontejnera, pronalazi odloženu garderobu i redovito je donosi u Burzu, a onda u Burzi pronađe nešto sa sebe.

Što se traži?
Najtraženija roba i dalje je dječja odjeća pa se događa da se police za takvu robu povremeno isprazne. Tada se na Burzinoj FB-stranici objavljuje poziv donatorima da se potražuje dječja roba.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok