MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 16. 04. 2016.

255 građana na zdravstvenoj volonterskoj akciji

Jadranka Sabljak, predsjednica Gradskog vijećaJadranka Sabljak, predsjednica Gradskog vijeća(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje, ovdje i ovdje)

U subotu, 16. IV. 2016. godine, s početkom u 9 sati, na Trgu slobode u centru Belog Manastira, Mirovna grupa Oaza i "Oazin" volonterski centar, u partnerstvu s "Alergom" i Gradom Belim Manastirom, organizirali su zdravstvenu volontersku akciju "Prevencijom do zdravijeg života". Akcija se sastojala od (1) besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka i (2) besplatnog liječničkog savjetovanje o rizicima kojima se građani izlažu s obzirom na srčane i šećernu bolest.

Akcija je provedena u sklopu "Oazinog" projekta "Naučimo volontirati", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a u njoj su volonterski učestvovala tri studenta Medicinskog fakulteta Osijek (Matej Jukić, Filip Kralik i Sandra Lea Lucić), jedna medicinska sestra (Ivana Ileš iz Belog Manastira) i pet mladih liječnika (Boris Marjanović, Vjenceslav Martinek, Danijela Nujić, Tea Omanović i Deni Pavoković), a pod mentorstvom dr. sc. Ksenije Marjanović, docenta na Katedri za patološku anatomiju i sudsku medicinu Medicinskog fakulteta Osijek.

'Alergini' i 'Oazini' volonteri i zaposlenici'Alergini' i 'Oazini' volonteri i zaposleniciVolonterski su u akciji učestvovali i dr. Mirjana Marjanović, predsjednica "Alerge", te "Oazini" i "Alergini" volonteri: Gordana Čepčik, Ksenija Dimić, Ivana Košalin, Sandra Kušenić, Sabina Rončević i Sanela Stanojević. Skupa s voditeljicom projekta Vesnom Nedić i glavnom organizatoricom akcije Gordanom Jakopec, učestvovali su i "Oazini" zaposlenici Mirjana Ćosić, Stela Fabijan, Ana Jeličić, Jovan Nedić, Jelena Opačić-Matijević i Neno Radić.

Akciji se odazvalo čak 255 građana. Za sve njih volonteri su popunili anketni list o njihovom zdravlju i prehrani, potom su im medicinari izmjerili količinu šećera u krvi i krvni tlak, a nakon toga odlazili su kod liječnika koji su pregledali nalaze i savjetovali ih što dalje da čine kako bi sačuvali ili poboljšali svoje zdravstveno stanje. Na koncu je svaki građanin na poklon dobio jednu jabuku kao podsjetnik na važnost zdrave prehrane. Jabuke je za ovu akciju (50 kilograma!) donirala dr. sc. Ksenija Marjanović.

Uz mnogobrojne građane, akciji su se odazvali i belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš, njegov zamjenik Predrag Stojanović te predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak. Podršku su dali i belomanastirski gosti koji su toga dana bili na manifestaciji 8. Dani vina, turizma i cikloturizma: župan osječko-baranjski dr. sc. Vladimir Šišljagić, izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu Osijek, i njegov zamjenik dr. sc Željko Kraljičak, dipl. inženjer poljoprivrede.

Ukupni rezultati akcije bit će kasnije objavljeni na ovoj web-stranici kad se svi podaci unesu u kompjuterski program i statistički obrade.

Pročitano 3377 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok