MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 12. 03. 2016.

Izložba "Riznica duginih boja"

Peškiri svih duginih bojaPeškiri svih duginih boja(Fotoalbum Rajka Cicaka može se vidjeti ovdje)

U subotu, 12. III. 2016. godine, u Srpskom kulturnom centru u Belom Manastiru, Srpsko udruženje žena (SUŽ) "Dukat" priredilo je izložbu peškira pod imenom "Riznica duginih boja". Izložbu je, nakon uvodne riječi predsjednice "Dukata" Radmile Ognjenović, otvorila Jadranka Sabljak, predsjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira, u prisustvu Predraga Stojanovića, zamjenika belomanastirskog gradonačelnika, i većeg broja gostiju.

Izložba prelijepih unikatnih peškira plijenila je poglede posjetitelja i podsjetila većinu prisutnih na važnost toga predmeta, koji kod Srba ima poseban značaj jer prati životni ciklus od rođenja do smrti. Eksponati su potvrdili naziv izložbe, koja je pokazala svu raskoš duginih boja i raznih tehnika ukrašavanja peškira: od veza, šlinganja i molovanja do necanja.

"Oazina" aktivistica Ana Jeličić koja je bila na izložbi kaže da je to bio praznik za oči i podsjećanje na one nekadašnje "vrednice", koje su provele sate i sate uz slabašno svjetlo petrolejke, stvarajući blago kome se danas divimo. Zato pohvala članicama "Dukata" koje su nam to omogućile.

(Foto: Rajko Cicak;
vidjeti i baranjamedija.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok