MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 18. 01. 2016.

Brat i sestra Tomašević najsportaši Belog Manastira

Anđelko Balaban, Denis i Diana TomaševićAnđelko Balaban, Denis i Diana Tomašević(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

Zajednica športskih udruga (ZŠU) Grada Belog Manastira i ove je godine organizirala proglašenje najboljih belomanastirskih i baranjskih sportaša, sportašica, sportskih kolektiva i najvećih sportskih nada, kao i dodjelu zahvalnica zaslužnima za višegodišnji rad u sportu. U subotu, 9. I. 2016. godine, u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani, gradonačelnik Ivan Doboš dodijelio je plakete sportskim nadama Belog Manastira.

To su: Dunja Horvat (r. 2000. godine), članica Ženskog rukometnog kluba (ŽRK) "Baranja" (Beli Manastir), Ana Balaban (2004) i Nela Vargek (2005), članice Gimnastičkog društva (GD) "Beli Manastir", Luka Ivković, član Orijentacijskog kluba "Sova" (Šećerana), te Matej Jakopec, član kluba "Aiki dojo takeda" (Branjin Vrh).

Denis i Diana najbolji
Za najboljeg sportaša i sportašicu u 2015. godini proglašeni su brat i sestra
Denis
i DianaTomašević. Denis je član belomanastirske Streljačke udruge "Mars", a Diana GD "Beli Manastir". Denisu i Diani, koji na sve treninge redovno dolaze iz Bolmana, pehare je predao Anđelko Balaban, načelnik Općine Jagodnjak, kojoj pripada i selo Bolman.

Najbolji sportski kolektiv u 2015. godini bio je ŽRK "Baranja". Osnovan je 2011. godine. Ima 27 igračica, koje igraju kao kadetkinje i seniorke. Šest belomanastirskih rukometašica pozivano je na selekcijski program regije. Nastupile su i na nekoliko međunarodnih turnira, gdje su uvijek osvajale jedno od prva tri mjesta.

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu Plakete klubovima i pojedincima
Za zapažene sportske rezultate dodijeljene su i plakete mlađim ekipama sportskih klubova: ŽRK-u "Baranja" i kadetkinjama GD "Beli Manastir" iz "B" i "C" programa, koje im je uručila predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak. Nagrađeni su i zaslužni baranjski sportski klubovi i pojedinci: NK "Borac" iz Kneževih Vinograda, NK "Darda", nogometaš Marko Prugovečki iz Grabovca (danas junior splitskog "Hajduka") te rukometni trener Milovan Šašlić (ŽRK "Baranja"), odbojkaški trener Darko Bošnjak (ŽOK "Baranja"), košarkaški trener Frano Radan (KK "Beli Manastir"), gimnastička trenerica Renata Kočiš (GD "Beli Manastir"), Vladimir Bjelica i Milan Đurić (ŠK "Beli Manastir", treneri mlađih šahista) i Joško Hatvalić (predsjednik ŽOK-a "Baranja").

Plaketu Športske zajednice Osječko-baranjske županije (OBŽ), na prijedlog ZŠU-a Beli Manastir, za dugogodišnji doprinos razvoju sporta na području OBŽ dobio je bivši nogometni sudac Branimir Leko, koju mu je uručila nekad poznata osječka veslačica Mirna Rajle-Brođanac. Osim spomenutih, priznanja su uručivali još i zamjenik belomanastirskog gradonačelnika Marko Bogatić, predsjednica ZŠU-a Evica Čutoraš te tajnik ZŠU-a Zlatko Novak.

Medalja do medalje
Da su brat i sestra Tomašević zaslužili naslove najboljih sportaša Baranje govore njihovi rezultati u 2015. godini. Denis je osvojio 19. mjesto na Evropskom juniorskom prvenstvu u nizozemskom Arnhemu, treće mjesto u seniorskoj konkurenciji na prvenstvu Hrvatske u Čakovcu (disciplina serijske zračne puške), treće mjesto na juniorskom prvenstvu Hrvatske u Osijeku (disciplina zračne puške standard) i prvo mjesto na međunarodnom turniru u Sarajevu.

Diana je prošle godine sa svojom seniorskom ekipom osvojila jedno zlato, četiri srebra i dvije bronce, a u pojedinačnim takmičenjima šest zlata i jedno srebro (na takmičenjima u Rijeci, Šibeniku, Samoboru…). Za svoj dosadašnji desetogodišnji rad u gimnastici već je bila proglašena perspektivnom sportašicom Belog Manastira, a ono što je izborila u 2015. godini najbolji je pojedinačni rezultat u posljednjih 12 godina hrvatske gimnastike u "B" i "C" programu. (Snimio: Rajko Cicak)

(Opširnije: Rajko Cicak, baranjamedija.hr
također: Ivica Getto, glas-slavonije.hr)

Pročitano 1668 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok