MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 17. 01. 2016.

Rad "Oazine" praonice (XII/2015)

Prije pranja roba se evidentiraPrije pranja roba se evidentiraMirovna grupa Oaza i u mjesecu prosincu 2015. godine nastavila je pružati besplatnu socijalnu usluge pranja rublja za svoje korisnike koje obilaze "Oazine" gerontodomaćice u sklopu usluge pomoć u kući. U toku mjeseca oprano je ukupno 12 mašina takvog rublja.

Pred Božić i Novu godinu najviše su se prale zavjese, stolnjaci, ručnici i posteljina, uglavnom sve ono što je potrebno za sređivanje doma kako bi se blagdani dočekali u ugodnom i čistom ambijentu.

Naravno, ni ovoga mjeseca nije izostalo pranje rublja i odjeće koju korisnici svakodnevno nose. U ponekom domu "Oazine" gerontodomaćice pobrinule su se i za sitno ukrašavanje u božićnom stilu pa su postavljale sitne ukrase na stolove i prozore.

Nakon pranja, "Oazine" gerontodomaćice zimi rublje suše u zajedničkom prostoru u potkrovlju Društvenog centra, kako bi se sve prikladno osušilo i vratilo korisnicima. U prosincu se pojavila i potreba za pranjem dvije mašine odjeće donirane "Oazinoj" burzi odjeće i obuće, da bi se ta roba, čista i uredna, mogla podijeliti korisnicima.

U posljednjem izvještaju za 2015. godinu treba napomenuti da su "Oazine" gerontodomaćice tokom godine odradile mnoštvo poslova u sklopu socijalne usluge pomoć u kući, a to im nije bilo teško kad ih na kraju čeka osmijeh starih i ugroženih Belomanastiraca, koji su im zahvalni i cijene njihovu pomoć jer mnoge poslove sami više nisu sposobni odraditi.

Pročitano 799 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok