MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 23. 10. 2015.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (IX/2015)

Veselim se dolasku gerontodomaćice!Veselim se dolasku gerontodomaćice!Mirovna grupa Oaza pružala je i u mjesecu septembru 2015. godine socijalnu uslugu pomoć u kući za građane Belog Manastira treće životne dobi. Poslove su izvršavali članovi gerontotima: četiri gerontodomaćice, gerontokrojačica i gerontomajstor, kojemu je sredinom mjeseca istekao radni odnos zasnovan preko javnih radova. Uslugu pomoć u kući koristilo je ukupno 19 korisnika (17 žena i dva muškarca). Gerontodomaćice su odradile ukupno 134 obilaska korisnika.

U okviru tih obilazaka odrađeni su sljedeći poslovi: 48 spremanja kuća i stanova, 15 uređivanja dvorišta te 31 nabavka namirnica i drugih potrepština.

Gerontodomaćice su više puta pripremale jelo, prale posuđe, pomagale oko osobne higijene, masirale korisnike, plaćale račune, odlazile u Dom zdravlja po recepte ili uputnice, pregledavale ili sortirale medicinsku i drugu dokumentaciju, podilaze lijekove u ljekarnama, donosile besplatne novine, družile se s korisnicima… Više puta su prale, vješale i slagale rublje, bilo u "Oazinoj" praonici, bilo u domu korisnika. Također su više puta gerontokrojačici donosile stvari na popravak i krpanje.

Pored navedenoga, gerontodomaćice su peglale, unosile drva, pratile korisnike na kontrolne preglede u bolnicu, prale prozore i vrata, odnosile tepihe na pranje u praonicu, mjerile tlak, naručivale čišćenje septičke jame, donosile vodu s bunara, zalijevale cvijeće, pomagale u smještaju osobe u dom, skupljale orahe, pisale zamolbe, odvozile osobe u trgovinu, razmjenjivale knjige, presvlačile posteljinu, iznosile tepihe na sunčanje, donosile flaše za zimnicu i tako dalje, i tako dalje…

Pročitano 844 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok