MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 11. 10. 2015.

Enigmatika na "Danima ludaje"

Ilija Ozdanovac i Mirka ŠajićIlija Ozdanovac i Mirka Šajić

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

Enigmatski klub "Kikinda", u okviru 30. "Dana ludaje", organizirao je Prvi internacionalni skup enigmata, na kome su proglašeni pobjednici enigmatskog konkursa te je održano Prvenstvo Kikinde u rješavanju enigmatskih zadataka. Na enigmatski konkurs "Dani ludaje" pristiglo je čak 437 enigmatskih priloga od najznačajnijih enigmata iz cijele regije.

Skandinavke, rebuse i anagrame ocjenjivali su žiriji sastavljeni od uglednih enigmata iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Najbolju skandinavku sastavio je Mladen Marković (Vladičin Han, Srbija), pobjednički anagram poslao je Dragiša Cetić (Gacko, Hercegovina), dok je najbolji rebus sastavila Mirka Šajić (Prijedor, Bosna). Pobjednici su dobili diplomu, pehar i po 5000 dinara.

Na Drugom otvorenom prvenstvu Kikinde u rješavanju enigmatskih zadataka pobijedio je Ilija Ozdanovac iz Privlake kod Vinkovaca, ispred Milutina Tepšića iz Kljajićeva kod Sombora i Jovana Nedića iz Belog Manastira, koji su imali isti broj bodova, ali je drugoplasirani prije predao svoja rješenja. Svi učesnici takmičenja dobili su zahvalnice i nagrađeni su knjigama, dok je pobjedniku pripao i vrijedan pehar.Učesnici Prvenstva Kikinde u rješavanju enigmatskih zadataka Učesnici Prvenstva Kikinde u rješavanju enigmatskih zadataka

Pročitano 1577 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok