MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 10. 10. 2015.

Zlatni pir proslavljen - izložbom

Milenko Vasiljević - ČikoMilenko Vasiljević - ČikoDok "zlatni" parovi svoje obljetnice pola stoljeća bračnog života uobičajeno slave u obiteljskom domu, osječki bračni par Radinka i Milenko Vasiljević odlučili su se na nešto neobičnije slavlje. Svojih 50 godina braka proslavili su u subotu, 10. X. 2015. godine, u Gradskoj četvrti "Gornji grad", gdje su prikazali svoje hobije kojima su se bavili tokom dugogodišnjeg bračnog staža i to – izložbom!

- Čekali smo ovu obljetnicu da pokažemo svojim prijateljima i svim zainteresiranima našu bogatu zbirku. Konkretno, ja sam prikupio 77 zbirki pjesama izdanih u Hrvatskoj i Vojvodini u koje su uvrštene i moje pjesme, ali i šest svojih knjiga: tri monografije, dvije dječje zbirke pjesama te aforizme. S druge strane, moja Rada izložila je pedesetak heklanih, šlinganih, vezenih i šivenih radova.

Milenko i Radinka s kćerkama i unucimaMilenko i Radinka s kćerkama i unucima- Uz to, tokom života skupio sam više od 5.000 nekorištenih poštanskih maraka, a bavio sam se i numizmatikom, ispričao nam je simpatični 72-godišnji Milenko Vasiljević, zvani Čiko, koji je sa svojom četiri godine mlađom suprugom na slavlje pozvao 50-ak prijatelja i članova obitelji. Priređena je zakuska i piće, a svi su se okupljeni složili da je svaki izložak više no vrijedan razgledanja.

Nije ovo jedina posebnost Vasiljevićevih. Naime, svatove su održali 10. X. 1965. godine, no kako Radinka još nije bila punoljetna, na pravu "registraciju" morali su pričekati do 28. XI.

- Nismo mogli kupiti godine i morali smo se strpjeti, ali vrijedilo je. Imamo dobar brak, dvije kćeri, četvero unučadi i relativno dobro zdravlje. Samo nek' tako i potraje, poručio je Milenko.

(Izvor: M. Mihelić, glas-slavonije.hr;
foto: Jovana Lazarević)

Pročitano 1044 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok