MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 10. 10. 2015.

Održan deveti Festival bundeva u Belišću

Belišćanski trg u znaku bundevaBelišćanski trg u znaku bundevaU petak i subotu, 9-10. X. 2015. godine, u Belišću je održan 9. Festival bundeva u organizaciji Udruge djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono. Ovogodišnji festival za cilj je imao promoviranje socijalnog poduzetništva, kućne radinosti, održivog razvoja i socijalne kohezije.

Prvog dana festivala lokalni umjetnici i drugi građani prezentirali su svoje vještine rezbarenja bundeva na belišćanskom trgu, a nakon postavljanja bundeva na fontanu imali su prilike pogledati modnu reviju lokalnih dizajnerica i popratni program.

Na reviji su se predstavile dizajnerice Suzana Koprivnjak Jugović iz Gata, Jadranka Franceško iz Slavonskog Broda i Mira Anić iz Belišća. Program revije upotpunio je osječki Plesni studio Shine dvjema plesnim izvedbama, ali i žongleri iz Kluba mladih Garaža, te Jasmina Pralija performansom žongliranja s vatrom. Program prvog dana završio je kratkim koncertom dua JazzyBell. Prvog dana festival je posjetilo mnogo građana, a osim u zanimljivim sadržajima posjetitelji su uživali u čaju od kadulje, kuhanom vinu te kruhu i slasticama od bundeve.

Drugi dan Festivala bundeva obilježio je već tradicionalni sajam domaćih proizvoda, pića i slastica od bundeve, ljekovitog bilja, prirodne kozmetike, domaće zimnice i drugih proizvoda povezanih s tradicijom i tradicijskim zanatima.

Na sajmu se predstavilo preko 50 izlagača, a brojni su bili i sadržaji za mlade: kočija- bundeva, radionica valpovačkog Izviđačkog odreda "Iovallios", Jesenkina kućica i oslikavanje lica, slama-radionica, ekovrtuljak, konjići poniji te kazališna predstava. Svoj rad predstavili su i umjetnici likovne udruge "Bel-art" te su svojom likovnom kolonijom obogatili sadržaje ovogodišnjeg festivala. Članovi udruge "Kotličari" za posjetitelje su pripremali jela u kotliću.

Organizaciji 9. Festivala bundeva uvelike su doprinijeli Grad Belišće, Kombel d.o.o., Hidrobel d.o.o. te Vatrogasna zajednica grada Belišća, ali i preko 15 volontera Lokalnog volonterskog centra "Zvono".

(Izvor: Nada Velte, zvono.hr;
foto:
belisce.net)

Pročitano 1253 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok