MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 16. 09. 2015.

Motivacijski sastanci vezani za projekt Centra za mir

Sastanak u 'Oazi'Sastanak u 'Oazi'U srijedu, 16. IX. 2015. godine, s početkom u 8 sati, Miren Špek iz osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava održao je u belomanastirskom Društvenom centru motivacijske sastanke s predstavnicama P.G.D.I.-ja Mirelom Alagić i Erikom Jasnić i "Oaze" Vesnom Nedić i Anom Jeličić. Te dvije organizacije civilnog društva suradnici su na projektu IPA 2011 "Civilno društvo za odgovorno upravljanje".

Sadržaj motivacijskih sastanaka ticao se podrške u neovisnom monitoringu koje provode navedene organizacije: P.G.D.I. prati učinkovitost provedbe mjere "Garancija za mlade", dok Mirovna grupa Oaza prati učinkovitost provedbe mjere 7. "Osigurati trajno i privremeno stambeno zbrinjavanje žrtava nasilja u obitelji sukladno raspoloživim stambenim prostorima" iz "Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji, za razdoblje od 2011. do 2016. godine" (poglavlje VI. "Zbrinjavanje i potpora žrtvama nasilja u obitelji"). Mirovna grupa Oaza iz Belog Manastira i Ženska udruga "Izvor" iz Tenje (Osijek) prate provedbu navedene mjere svaka na području svog djelovanja.

Sastanak u P.G.D.I.-juSastanak u P.G.D.I.-juNa sastanku su predstavnice Mirovne grupe Oaza zaprimile nacrt dopisa s anketnim upitnikom za žrtve nasilja u obitelji, koji se tijekom 2015. godine šalje sunositeljima mjere 7. iz navedene Strategije, tj. tijelu lokalne uprave – Gradu Belom Manastiru te Centru sa socijalnu skrb Beli Manastir.

Nositelj mjere 7. od 2014. godine je Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, dok su sunositelji Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, centri za socijalnu skrb i jedinice lokalne i područne samouprave. Aktivnosti predviđene tom mjerom su, pored utvrđivanja prava na stambeno zbrinjavanje i osiguranje stambenog objekta, i vođenje posebnih evidencija o podnositeljima zahtjeva i evidencije o stambenom zbrinjavanja žrtava nasilja u obitelji.

Nakon slanja tog dopisa, organizacije-suradnice analizirat će dobivene podatke, koje će nositelj projekta Centar za mir, nenasilje i ljudska prava objediniti i publicirati krajem 2016. godine u završnom izvješću o monitoringu provedbe politika povezanih s dobrim upravljanjem i antidiskriminacijom. Svrha anketnog upitnika je prikupiti podatke o stambenom zbrinjavanju žrtava nasilja u obitelji, a također i provjeriti broj pozitivno i negativno riješenih zahtjeva.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok