MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 23. 09. 2015.

Najava osnivanja Mreže SOS-NET

Mreža pružatelja socijalnih uslugaMreža pružatelja socijalnih uslugaUdruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju "Zvono" provodi projekt SOS-NET u partnerstvu s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama "Jaglac" iz Orahovice, Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije iz Osijeka i Udruženjem "Baranja" iz Luga. Projekt je – u iznosu od 746.144 kuna – financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a ugovorna tijela putem kojih je osigurana realizacija projekta su Ured za udruge Vlade RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

U okviru projekta planirano je osnivanje formalne mreže pružatelja socijalnih usluga na području pet slavonskih županija. Sjednica Osnivačke skupštine Mreže SOS-NET pružatelja socijalnih usluga održat će se 28. IX. 2015. (ponedjeljak) s početkom u 9 sati. Skupština će se održati u "Citadeli" – centru za socijalno zapošljavanje osoba s invaliditetom Udruge "Zvono".

Osnivači Mreže bit će desetak pružatelja socijalnih usluga s područja slavonskih županija, a u članstvo će pristupiti još dvadesetak pružatelja usluga. Planirano je u rad Mreže uključiti i ostale dionike u sektoru socijalnih usluga (centri za socijalnu skrb, JLS, županije i dr.), što treba osigurati vertikalnu i horizontalnu komunikaciju među dionicima, podizanje kvalitete i dostupnosti socijalnih usluga, naročito u ruralnim područjima, ali i kreiranje inovativnih socijalnih usluga.

Mreža će biti otvorena za suradnju i uključivanje svih zainteresiranih dionika koji budu prepoznali svoj interes za uključivanje. Putem mreže će se, također, razvijati međusektorska suradnja i izrada i provedba partnerskih projekata financiranih sredstvima strukturnih fondova EU, ali i drugih izvora financiranja.

Početkom listopada profunkcionirat će i web-portal Mreže, koji će imati prvenstveno ulogu web-burze socijalnih usluga, ali i informiranja članica Mreže i javnosti o stanju socijalnih usluga na području slavonske regije.

Pročitano 1526 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok