MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 23. 09. 2015.

Novi val izbjeglica ipak nije stigao u Beli Manastir

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu Za srijedu, 23. IX. 2015. godine, u poslijepodnevnim satima, najavljen je dolazak novog vala od oko 500 bliskoistočnih izbjeglica u belomanastirski Prihvatni centar u Osječkoj ulici kako bi se rasteretio prihvatni centar u Opatovcu između Vukovara i Iloka. Zato je Crveni križ pozvao volontere, između ostalih i "Oazine", da dođu u prihvatni centar kako bi se izbjeglice spremno dočekale. Međutim, u posljednji tren izbjeglice su preusmjerene na Granični prijelaz Baranjsko Petrovo Selo - Beremend, gdje su ušle u Mađarsku, pa su se volonteri (koje vidite na slici) mogli vratiti svojim kućama.

U proteklih nekoliko dana mnoge službe užurbano su radile na prikladnom osposobljavanju belomanastirskog prihvatnog centra. U odnosu na prošli četvrtak (17. IX.), npr., dovedene su struja i voda, postavljeni novi šatori, povećan broj sanitarnih čvorova i tuševa te iskoordiniran rad svih službi.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok